Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Netelenbos brengt bezoek aan Japan

Datum nieuwsfeit: 04-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Verkeer en Waterstaat


www.minvenw.nl

MIN VenW: PERSBERICHT: BEZOEK JAPAN

MINISTER NETELENBOS BRENGT BEZOEK AAN JAPAN

Van 4 tot en met 9 oktober brengt minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat een bezoek aan Japan. Haar bezoek ligt voornamelijk op het terrein van luchtvaartzaken en spoorvervoer. Verder staan enkele actuele thema.s op het programma, zoals stedelijke bereikbaarheid, verkeers- en infrastructuurbeleid en mobiliteit.

Voor het bezoek zijn drie thema.s geformuleerd die centraal staan in enkele rondetafelconferenties. De thema.s richten zich op de rol van de centrale overheid, de ontwikkeling van luchthavens in zee en de spoorproblematiek. Aan deze conferenties neemt tevens een aantal Japanse deskundigen deel.
Aan de rondetafelconferentie over spoorzaken neemt ook de president-directeur van de NS J. Huisinga deel. De conferenties worden gehouden in Tokio, Nagoya en Fukuoka.

Netelenbos ontmoet tijdens haar bezoek onder anderen haar collega van Transport minister Morita en haar collega van Infrastructuur mevrouw Ogi. Minister Netelenbos brengt verder een bezoek aan de hogesnelheids-magneetlijn Maglev, de Toyota-fabrieken en het Tokyo Traffic Center in Tokio.

In Nagasaki bezoekt de minister het op schaal nagebouwde .Huis ten Bosch. en neemt zij deel aan een seminar, georganiseerd door het KNMI. Ook bezoekt de minister een transportsymposium.

Robert Wester, 070-3517118

21 sep 00 11:25

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie