Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VU wil meer prioriteit voor Vlaams onderwijs

Datum nieuwsfeit: 04-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Volksunie

Meer middelen voor Vlaams beleid en prioriteit voor onderwijs (04/10/00)

De VU wil nogmaals beklemtonen dat er nog geen akkoord is over de afschaffing van het kijk-en luistergeld. Let wel: ook de VU vindt de afschaffing ervan sociaal verantwoord en wil er graag werk van maken.

Voor alle duidelijkheid willen we echter nog eens beklemtonen dat er binnen de Vlaamse regering een akkoord is over een belastingvermindering van 40 miljard. Deze gaat in de huidige omstandigheden naar de kortingen die op kruissnelheid om en bij de 10 miljard frank per jaar kosten, weze in totaal 40 miljard frank voor de gehele regeerperiode.

Er is géén akkoord over een grotere Vlaamse belastingverlaging. Als het kijk- en luistergeld afgeschaft wordt zullen er dus keuzes moeten gemaakt worden. Een cumulatie van de belastingkortingen mét de afschaffing van het kijk- en luistergeld is onmogelijk. Laat het duidelijk zijn dat voor de VU Vlaanderen meer middelen moet krijgen om een nieuw en toekomstgericht beleid te voeren. Voor de VU is het onderwijsdossier daarbij prioritair. De gerechtvaardigde eisen van de Vlaamse onderwijsmensen moeten positief beantwoord worden.

Het kan dus niet dat de grotere ontvangsten die Vlaanderen zal hebben na de staatshervorming geen ruimte zouden laten voor een nieuw beleid inzake onderwijs, cultuur, informatiemaatschappij e.d.m.

Auteur:
Geert Bourgeois
Algemeen voorzitter VU

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder VU
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: (ben.weyts@vu.be)
Url: www.vu.be


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie