Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Abdijborrel 'Praktisch duurzaam in Zeeland'in Middelburg

Datum nieuwsfeit: 04-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zeeland

Duurzame borrel

Op 4 oktober vindt de eerste Abdijborrel "Praktisch duurzaam in Zeeland" plaats in de filmzaal van de Abdij te Middelburg. De aanvang is om 14.00 uur. Gedeputeerde A.J.G. Poppelaars is gastheer. Voor deze borrel zijn vertegenwoordigers uitgenodigd van het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen en overheden. Het doel van de borrel is om nieuwe netwerken te ontwikkelen rond het thema duurzaam. Mogelijk ontstaan hierdoor onderling unieke innovatieve samenwerkingsverbanden rond dit thema. Het resultaat, zo is de bedoeling, draagt bij aan een meer duurzame samenleving. Een ander doel is tijdens de bijeenkomst van elkaar te leren. Hiertoe worden twee inleidingen gehouden, waarin het thema duurzaam aan de orde komt. De eerste spreker, de heer J.P. van Hoven, directeur van de Koninklijke Maatschap Wilhelminapolder gaat een inleiding houden over de wijze waarop de Maatschap van een bedreiging een kans maakt. Na Van Hoven geeft mevrouw Anky Spanjers, medewerkster van Zeeland Seaports, een toelichting op het project reststoffenregister dat wordt uitgevoerd in de industriegebieden Vlissingen-Oost en de Kanaalzone Zeeuwsch-Vlaanderen. Tot slot zoekt de heer Poppelaars overeenkomsten tussen beide inleidingen.
Na deze inleidingen krijgen de deelnemers de tijd om met elkaar van gedachten te wisselen rond het thema duurzaam. Als deze Abdijborrel een succes wordt zal deze bijeenkomst één of twee keer per jaar door de provincie worden georganiseerd.
De Abdij-borrel is één van de voornemens uit de concept-nota 'Op weg naar een duurzame samenleving'. Deze nota wordt 27 oktober behandeld in de vergadering van Provinciale Staten.

Programma:

14.00- 4.30 ontvangst met koffie
14.30-14.45 welkomstwoord door de heer A.J.G. Poppelaars 14.45-15.15 inleiding over 'Hoe een landbouwbedrijf van een bedreiging een kans maakt' door de heer J.P.C. van Hoven, directeur Koninklijke Maatschap Wilhelminapolder
15.15-15.45 inleiding over 'project reststoffenregister' door mevrouw A.T. Spanjers, medewerker Zeeland Seaports
15.45 borrel

2 oktober 2000, R. J. Swiers, 0118-631634, nr. 83/00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie