Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Erasmusspeld voor directeur kinderdagverblijf G. de Boer

Datum nieuwsfeit: 04-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Erasmusspeld voor directeur kinderdagverblijf Grietje de Boer

Wethouder Sandra Korthuis (o.m.Volksgezondheid en Maatschappelijke Dienstverlening) reikt woensdag 4 oktober een Erasmusspeld uit aan Grietje de Boer. Mevrouw De Boer is al dertig jaar verbonden aan Sociaal Medisch Dagverblijf Dikkertje Dap, een kinderdagverblijf dat zich richt op opvang van kinderen met een medische en/of sociale medicatie.
De uitreiking vindt plaats tijdens een lunch met het bestuur van Dikkertje Dap, in het kinderdagverblijf aan de Isaäc Hubertstraat 121.

Grietje de Boer werkt al sinds 1 september 1970 met grote inzet voor Dikkertje Dap, zowel tijdens als buiten werktijd. Zowel op stedelijk als op deelgemeentelijk niveau heeft directeur De Boer zich dertig jaar lang sterk gemaakt voor het behoud van de uitzonderlijke positie van Dikkertje Dap. Ook vele activiteiten in de wijk die niet direct met het kinderdagverblijf te maken hebben, kunnen rekenen op steun van 'Grietje', zoals zij bij iedereen bekend is. Zo realiseerde ze bijvoorbeeld opvoedwinkel 'Twinkeltje' in Crooswijk.

De Erasmusspeld is een gemeentelijke onderscheiding die wordt toegekend aan personen die zich op sociaal, cultureel, sportief of economisch gebied gedurende een lange periode verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving. De speld is vernoemd naar de humanist Desiderius Erasmus, die op 27 oktober 1469 in Rotterdam werd geboren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie