Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vopak Barging Europe B.V. voegt Vopak.Newton toe

Datum nieuwsfeit: 04-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vopak Barging Europe verjongt chemicaliëntankervloot
· Vopak.Newton: innovatie in de binnenvaart
Rotterdam, 4 oktober 2000

Vopak Barging Europe B.V., onderdeel van Koninklijke Vopak N.V., voegt binnenkort de Vopak.Newton aan haar chemische binnenvaartvloot toe. Dit zusterschip van de eerder dit jaar in de vaart genomen Vopak.Einstein zal op 5 oktober aanstaande om 10.00 uur worden gedoopt door mevrouw Kay Buzzacot, echtgenote van de heer Mike C. Buzzacot, Group Vice-President van BP Amoco Chemicals Ltd. De plechtigheid zal plaatsvinden aan het Groothoofd te Dordrecht.

"De Vopak.Newton is, samen met de onlangs in gebruik genomen Vopak.Einstein, het bewijs dat Vopak de binnenvaart als een cruciale en onmisbare schakel beschouwt in de supply chain van gespecialiseerde chemicaliën", aldus Pierre Kreuze, President van Vopak Barging. "Om het hoogwaardige en toekomstgerichte karakter van de binnenvaartvloot te onderstrepen, hebben we voor de dubbelwandige vloot een nieuwe naamgeving gekozen: de combinatie van de naam Vopak met die van een vooraanstaande wetenschapper, verbonden door een 'dot'", legt Kreuze uit.

De specificatie van de Vopak.Newton is gelijk aan die van de Vopak.Einstein. De 86 meter lange dubbelwandige tanker is voorzien van roestvaststalen tanks, pompen en leidingen en kan tot zes verschillende producten (gespecialiseerde chemicaliën) tegelijkertijd laden en lossen. Ook is het mogelijk de lading- en leidingsystemen tijdens de vaart te verwarmen tot 80 graden Celsius. Het schip is voorzien van hoogwaardige systemen voor onder meer de monitoring van de lading, de positiebepaling en voor on-line verbindingen. Bij de bouw is niet alleen rekening gehouden met de hoogste eisen van de (petro)chemische industrie, maar ook met de huidige en toekomstige regelgeving op het gebied van arbeidsomstandigheden, milieu, veiligheid en gezondheid.

Dit geldt ook voor de hiermee samenhangende procedures. Zo is Vopak Barging Europe ISO 9001 gecertificeerd en voldoet de onderneming als enige rederij aan het Europese Veiligheidsnorm Systeem EN 12798.

Met het in de vaart nemen van beide zusterschepen (die Vopak Barging Europe bij Breko BV/Scheepswerf Slob in opdracht heeft gegeven) beschikt Vopak over acht chemicaliëntankers in de categorie tussen 1.400 en 2.000 ton. Vopak Barging Europe heeft, inclusief charterschepen, nu 18 dubbelwandige roestvaststalen tankers variërend van 1.400 tot 3.550 ton en een totaal laadvermogen van circa 43.000 ton. Daarnaast beschikt Vopak Barging Europe over een vloot van 11 dubbelwandige tankers met gecoate tanks met een totaal laadvermogen van 20.413 ton. Vopak Barging Europe zet de Vopak.Newton vanaf eind oktober 2000 in op de bevaarbare West- en Midden-Europese waterwegen.

"In de chemievaart heeft Vopak Barging Europe in totaal de beschikking over zo'n 45 schepen met een totaal laadvermogen van 90.000 ton. Zij vormen een belangrijke schakel in de innovatieve logistieke concepten van Vopak, waarin Barging nauw samenwerkt met Tankopslag en Shipping", besluit Pierre Kreuze.

Gegevens Vopak.Newton
Laadvermogen1.700 ton
Lengte over alles86 meter
Breedte11,45 meter
Kruiplijn in ballast4,50 meter
Tanks6 roestvaststalen duplex tanks
Restant tanks2 (35 m3)
Ladingtemperatuur (max.)80 graden Celsius
Totale tankinhoud2.100 m3

Profiel Vopak
Vopak biedt over de hele wereld logistieke en distributiediensten aan de chemische en olie-industrie en aan eindgebruikers van chemicaliën. De organisatie beschikt over een wereldwijd logistiek netwerk van terminals, tankers en tankcontainers, een Noord- Amerikaans en Europees distributienetwerk van warehouses, klanten en eindgebruikers. Daarmee is Vopak de schakel tussen producent en eindgebruiker van chemicaliën en olieproducten.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie