Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stadsmobiel blijft klanten vervoeren in Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 04-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam

|
Persberichten
|
Stadsmobiel blijft klanten vervoeren

Stadsmobiel blijft klanten vervoeren

Onlangs heeft de directie van het Gemeentevervoerbedrijf (GVB) aan de wethouder Bedrijven laten weten dat er bij Stadsmobiel financiële problemen zijn ontstaan. Deze problemen worden voornamelijk veroorzaakt doordat Stadsmobiel wordt geconfronteerd met hogere tarieven van onderaannemers die voor het grootste deel de ritten van Stadsmobiel uitvoeren.
Om oplossingen te zoeken voor de problemen is een team geformeerd van medewerkers van de Bestuursdienst, de Dienst Welzijn Amsterdam (DWA) en het GVB. Uitgangspunt is dat de continuïteit voor het vervoer van ouderen en gehandicapten moet worden gewaarborgd. Gezien dit uitgangspunt is door het college van B&W besloten om de uitvoering van het huidige contract tussen het GVB en de opdrachtgever DWA, dat loopt tot januari 2002, te handhaven. Voor de contracten met onderaannemers is een acquisitieteam gevormd. Verder is besloten om het management van Stadsmobiel te versterken. Het GVB zal het rijden zoveel mogelijk uitbesteden aan een hoofd-onderaannemer. De financiële consequenties zijn op dit moment nog niet geheel te overzien. Afgesproken is dat de tekorten zullen worden gedragen door het GVB.
Voor de periode na 1 januari 2002 worden momenteel voorstellen voorbereid die openbare aanbesteding van het ouderen- en gehandicaptenvervoer kunnen inhouden. Behandeling in de raadscommissie is op 12 oktober.

^


-

© gemeente Amsterdam - 4-10-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie