Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Friese Gedeputeerde Staten stelt laatste Verdeelplan vast

Datum nieuwsfeit: 04-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Friesland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

GS verdelen Stads- en dorpsvernieuwingsfonds voor laatste keer

Het College van Gedeputeerde Staten heeft voor de allerlaatste keer het Verdeelplan (voor het jaar 2001) van het Stads- en Dorpsvernieuwingsfonds (SDV) vastgesteld. In totaal hebben Gedeputeerde Staten aan 28 goedgekeurde projecten in principe een bedrag van 11.855.000,- toegezegd. Twee andere projecten is een bijdrage in het vooruitzicht gesteld. Na het budgetjaar 2001 worden de stads- en dorpsvernieuwingsgelden uitgekeerd vanuit het nieuwe Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV).

Het Verdeelplan heeft betrekking op projecten die zijn ingediend door de zgn. niet-rechtstreekse gemeenten. In totaal is met de uitvoering van de voorgestelde plannen ruim
62 miljoen gemoeid. Deze worden door gemeenten, particulieren en SDV-gelden opgebracht. De meeste projecten zijn gericht op herinrichting van wegen en straten en renovatie van walkanten en kademuren. De SDV-bijdrage bedraagt per project maximaal 50% van de subsidiabele kosten.

Twee projecten (renovatie walkanten Aldeboarn en herinrichting Duimstraat Echtenerbrug) kwamen vanwege het beschikbare budget niet in aanmerking voor een bijdrage. GS hebben deze projecten toch een subsidie in het vooruitzicht gesteld. De bijdrage zal geput worden uit de rente die naar verwachting na het jaar 2001 nog over het kassaldo van het fonds zal worden ontvangen. De procedure van het SDV voorziet namelijk in een gefaseerde uitbetaling van de subsidie: 50% bij de start en het restant bij de financiële afrekening (meestal na enige jaren). Normaliter wordt de rente die over het kasgeld wordt ontvangen, aan het SDV-fonds toegevoegd.

Het Verdeelplan staat geagendeerd voor de vergadering van de Statencommissie Ruimtelijke Ordening van 1 november 2000.

Nummer: 175
Datum: 3 oktober 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie