Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Basisscholen Hoogeveen op pad voor schoonmaakdag

Datum nieuwsfeit: 05-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogeveen2 oktober 2000

Basisscholen op pad voor schoonmaakdag

Ook dit jaar gaan weer honderden leerlingen van basisscholen in de gemeente Hoogeveen de straat op om hun directe leefomgeving van zwerfvuil te ontdoen. Op 5 oktober zijn dertien basisscholen met in totaal bijna 350 leerlingen betrokken bij de grote schoonmaakactie, die al weer zijn 24ste editie beleeft.

De kinderen gaan in kleine groepjes op pad, onder begeleiding van een leerkracht en/of een gemeentelijk medewerker van buurtbeheer. De gemeente zorgt voor handschoenen en vuilniszakken. De prikstokken die in het verleden wel werden gebruikt, zijn uit veiligheidsoverwegingen afgeschaft.

De meeste groepen blijven in de nabijheid van de school. De gemeente verdeelt de buurt en ieder groepje neemt een deel voor zijn rekening. Per school halen de leerlingen gemiddeld wel een kuub afval op. Het zwerfvuil komt in een grote hoop op het schoolplein te liggen, zodat iedereen het resultaat kan zien van de schoonmaakactie. Nog dezelfde dag voert buurtbeheer het vuil af. De kinderen krijgen allemaal als dank voor de moeite een presentje van de gemeente. Ook is er na afloop wat te drinken voor de vermoeide vuilophalers.

De scholen die dit jaar meedoen zijn: De Posthoorn in Pesse, De Hoeksteen in Nieuwlande, Het Mozaïek en Oostenbrink/Vogelvlucht in Hollandscheveld, De Hoeksteen in Nieuweroord, Het Blokland in Noordscheschut en in Hoogeveen De Schuthoek, De Krullevaar, Het Palet, De Morgenster, De Weidebloem, de Montessorischool en De Juliana van Stolbergschool.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie