Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overeenkomst Luchtmacht met voormalige bedrijfsschool Fokker

Datum nieuwsfeit: 05-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Defensie


www.mindef.nl

MINDEF: Contract met voormalige 'Fokker-bedrijfsschool'

Generaal-majoor C. Hilderink, directeur personeel van de Koninklijke Luchtmacht, tekent op 5 oktober een overeenkomst met de voormalige bedrijfsschool van Fokker. Het vaktechnisch Opleidingscentrum VTOC 'Fokker' gaat voor de luchtmacht negen leerlingen opleiden tot vliegtuigmonteur. De leerlingen gaan assisteren bij onderhoud van de F-16 straaljagers van de Luchtmacht.

De leerlingen worden in een tijdsbestek van 22 maanden opgeleid voor het vliegtuigonderhoud. Het unieke aan deze constructie is dat de leerlingen vanaf de eerste dag salaris ontvangen. Na het faillissement van Fokker in 1996 is alles in het werk gesteld om de bedrijfsschool te behouden voor de techniek. Naast vliegtuigopleidingen (onderhoud en interieurbouw) verzorgt het VTOC ook opleidingen voor andere beroepen zoals scheepsbouw, metaalbewerking en elektronica.

De luchtmacht heeft de leerlingen in de regio Amsterdam geworven. Ook vanwege de bereikbaarheid is voor het VTOC gekozen. Na hun opleiding zullen de hulpmonteurs gaan werken op de vliegbasis Volkel.

Voor meer informatie: Luchtmachtvoorlichting, telefoon 070-3188376

03 okt 00 15:13

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie