Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vertrouwenscommissie Amsterdam zonder Groen Links

Datum nieuwsfeit: 05-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam

Vertrouwenscommissie zonder Groen Links

Na lang debatteren is woensdagavond 4 oktober een commissie ingesteld die zich gaan bezighouden met de kanditaten voor een nieuwe burgemeester.

De coalitiepartijen, PvdA en VVD, hebben gevraagd of er nog wel voldoende vertrouwen is in het college van B&W omdat GroenLinks weigerde zitting te nemen in die commissie. PvdA en VVD gaan zich komende dagen beraden op de gevolgen voor het college van B&W.

GroenLinks besloot maandag al dat zij niet wilden deelnemen aan de vertrouwenscommissie omdat ze de samenstelling te eenzijdig vind. De andere partijen wilden eerder al niet meedoen. Ook kon Groen Links zich onvoldoende vinden in de huidige procedure voor benoeming. De kans dat een vrouw wordt benoemd is bijvoorbeeld klein. De VVD en PvdA konden Groen Links gisteren niet meer overhalen om toch deel te nemen. Ook Commissaris van de Koningin, J. van Kemenade drong nog tevergeefs aan, omdat hij het een slecht signaal vond naar andere gemeenten als Amsterdam zonder inbreng van alle partijen een kandidaat voordragen.

Groen Links stemde echter wel voor de voor de vertrouwenscommissie waar ze zelf geen deel van uit maken.

© gemeente Amsterdam - 5-10-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie