Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beleid Peuterspeelzaalwerk gemeente 's Hertogenbosch

Datum nieuwsfeit: 05-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente 's-Hertogenbosch
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente 's-Hertogenbosch

Gezamenlijke verklaring van Stichting Divers en gemeente

do 05 oktober 2000

Beleid Peuterspeelzaalwerk

Op woensdag 27 september 2000 heeft er bestuurlijk overleg plaatsgevonden tussen het bestuur van de Stichting Divers en de wethouders Paanakker en Van Katwijk van de gemeente. Aanleiding voor dit gesprek was de reactie van de Stichting Divers op het raadsvoorstel "Beleid peuterspeelzaalwerk". Divers is verontrust over de door de gemeente voorgestane koppeling na 2002 van het peuterspeelzaalwerk met het basisonderwijs en wenst zich op dat onderdeel van het raadsvoorstel nog niet te binden.Om deze koppeling te realiseren wordt de gemeenteraad voorgesteld te kiezen voor een inhoudelijke benadering door het instellen van een werkgroep die tot in detail adviezen zal verstrekken. Voor deelname aan deze werkgroep zijn de volgende partijen uitgenodigd: de Stichting Primair Onderwijs, de St. Janstichting, de Maatschappij tot Nut van t Algemeen, de bestuurscommissie Openbaar onderwijs, de FSP, de stichting Divers en de gemeente. In dit Pilot-project hebben alle partijen de mogelijkheid om zowel in procedurele als in inhoudelijke zaken een bijdrage te leveren. Het bestuur en directie van de Stichting Divers hebben in het bovengenoemde bestuursoverleg aangegeven dat zij naast de pilot ook de gelegenheid krijgen, binnen het kader van het raadsvoorstel "Beleid peuterspeelzaalwerk" een nadere onderbouwing en uitwerking te geven van het nieuwe peuterspeelzaalwerkbeleid.

Bij het vaststellen van het beleidsplan peuterspeelzaalwerk 2000-2004 was helder dat het gespecialiseerd en regulier peuterspeelzaalwerk samengevoegd zou worden binnen één organisatie. Er heeft een onderzoek plaatsgevonden en na gesprekken met diverse instellingen binnen de gemeente is het raadsvoorstel tot stand gekomen. Stichting Divers heeft vastgesteld dat men hierbij bestuurlijk niet was betrokken. De Stichting Divers heeft over het samenvoegen van gespecialiseerd en reguliere peuterspeelzaalwerk in de gemeente kansen en bedreigingen aan de gemeente kenbaar gemaakt. Deze zijn in het ontwikkelen van het nieuwe beleid in het raadsvoorstel voor een belangrijk deel meegenomen. De verdere ontwikkeling en uitvoering van dit beleid moet gestalte krijgen in de komende tijd.

Zowel de gemeente als de Stichting Divers, zoals aangegeven in het raadsvoorstel, spreken uit dat de ontwikkeling een zorgvuldige aanpak vereist die de nodige tijd zal vergen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie