Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overeenkomst vertegenwoordiger Wereldbank bij de EVD

Datum nieuwsfeit: 05-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Economische Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Economische Zaken

Ministerie van Economische Zaken
Berichtnaam: Persbericht
Nummer: 165
Datum: 05-10-2000

VERTEGENWOORDIGER WERELDBANK BIJ DE EVD

Minister Jorritsma van Economische Zaken en de president van de Wereldbank, Wolfensohn, hebben een overeenkomst getekend over de plaatsing van een "private sector liaison officer" van de Wereldbank bij de Economische Voorlichtingsdienst (EVD) in Den Haag. De "private liaison officer" zal als centraal aanspreekpunt van de Wereldbank optreden en voorlichting geven aan het Nederlandse bedrijfsleven over projecten en aanbestedingen van de Wereldbank, het International Finance Corporation (IFC) en het Multilateral Investment Agency (MIGA). Tevens kan de "liaison officer" Nederlandse bedrijven in contact brengen met MKB-ondernemingen in ontwikkelingslanden. Bij zijn werkzaamheden zal hij samenwerken met brancheorganisaties en individuele bedrijven om zo de deelname van het Nederlandse bedrijfsleven aan Wereldbankprojecten te verhogen. Vanaf januari zal de "liason officer" in Den Haag kunnen beginnen

De betrokkenheid van het Nederlandse bedrijfsleven bij projecten en aanbestedingen van de Wereldbank blijft achter in vergelijking met andere landen. Nederland participeert slechts in ca. 2% van de projecten en aanbestedingen, terwijl Nederland een van de grotere donoren is van de Wereldbank. Wolfensohn en Jorritsma spraken dan ook hun hoop uit dat de betrokkenheid van Nederlandse bedrijven bij Wereldbank-activiteiten kan worden verdubbeld.

De Nederlandse "liason officer" zal onderdeel uitmaken van een netwerk dat momenteel bestaat uit 10 liasons officers in Europa.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie