Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ruim tweehonderd studentenkamers extra in TU wijk Delft

Datum nieuwsfeit: 05-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Technische Universiteit Delft
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Delft

Delta Online voorpagina archief service zoeken

donderdag 5 oktober 2000, jaargang 32 nummer 30

rubriek: Nieuws -- volgende artikel

Duwo wil woningen betaalbaar houden

Minimaal tweehonderd studentenkamers erbij in TU wijk

Het college van bestuur wil minimaal tweehonderd nieuwe studentenwoningen In de vernieuwde TU wijk. Woningbouwvereniging Duwo zet echter in op vijfhonderd kamers.

In de huidige plannen wordt rekening gehouden met de bouw van tenminste tweehonderd studentenkamers in het middengebied van de TU. Vastgoedadviseur Rob Hoyng: ,,We hebben grootse plannen, zowel met het middengebied als met de oude gebouwen in TU-noord.'' Het programma van eisen is vrijwel klaar en biedt ruimte aan ongeveer tweehonderd studentenkamers, maar dit kunnen er ook meer worden.

Woningbouwvereniging Duwo, die de woningen moet gaan bouwen, wil eigenlijk nog verder gaan. Woordvoerder Frans van der Zon licht toe: ,,Omdat onze overeenkomsten voor de Gimmie Shelter en de Apothekersweg in de toekomst aflopen, moeten we uitgaan van vijfhonderd studentenwoningen. Een deel daarvan zal als zelfstandige eenheden worden ingevuld, zoals aan de Balthasar van der Polweg, en een deel is gericht op jongerejaars studenten.'' Het deel voor jongerejaars (driehonderd kamers) krijgt de vorm van de klassieke studentenflat, maar met maximaal zes studenten per %verdieping%.

Duwo wil proberen de nieuwe eenheden betaalbaar te houden. Op dit moment loopt een campagne van de woningbouwvereniging waarin ze haar 'dure' imago probeert bij te stellen. Van der Zon: ,,Uit onderzoek is gebleken dat Delft vergeleken met Leiden en Eindhoven helemaal niet extreem duur is. Bovendien geldt voor kamers van Duwo dat de kwaliteit erg goed is.'' Duwo wil in de nieuwe kamers voorzieningen inbouwen om studenten inzicht te geven in hun verbruik van gas en elektriciteit. ,,De kosten voor gas, licht en water blijken toch altijd weer moeilijk te beheersen. Door studenten individueel inzicht te geven in hun verbruik, geven we hen de mogelijkheid om zelf de huurlasten omlaag brengen'', aldus Van der Zon. Maar ook andere partijen, zoals het Hoogheemraadschap en de gemeente moeten volgens Van der Zon hun steentje bijdragen.

Jeroen VisserVolgende artikel: Sierksma zaait verwarring
Delta Online van donderdag 5 oktober 2000

--- Inhoud (uitgebreid) --- Inhoud (beknopt) --- Headlines --- Archief
--- Zoeken --- Geachte Redactie! --- Colofon --- Rubrieken

--- Nieuws --- Achtergrond --- Studenten --- Onderzoek --- Interviews
--- Opinie --- Cultuur --- Sport --- Service --- Bestuurlijke informatie --- Page 4 ---

© 2000 Redactie Delta

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie