Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voortzetting pensioengatencampagne in najaar 2000

Datum nieuwsfeit: 05-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Verbond van verzekeraars

Voortzetting pensioengatencampagne in het najaar van 2000

De belastingcampagne die het Verbond in mei en juni heeft gevoerd, zal begin november een vervolg krijgen. Om de campagne een informatiever karakter voor wat betreft het herziene belastingstelsel te geven wordt de tekst van de dagbladadvertentie aangepast en wordt een nieuwe radiocommercial ontwikkeld.

Het is de bedoeling dat bij de nieuwe campagne gebruikgemaakt wordt van de eerder opgezette campagne 'Eerder stoppen met werken'. De campagne zal bestaan uit het plaatsen van advertenties in de landelijke dagbladen en het uitzenden van een radiospot. Daarnaast zal de voor de campagne ontwikkelde internetsite 'www.pensioengaten.nl' geactualiseerd worden. Om de verzekeraars en tussenpersonen te attenderen op de start van de campagne zal het Verbond voorafgaand aan de campagne een advertentie in de vakbladen plaatsen.

Naast de campagne van het Verbond zal ook de overheid in het kader van een bredere campagne over de nieuwe belastingwetgeving aandacht besteden aan het onderwerp oudedagsvoorzieningen. De campagne van het Verbond sluit hier qua inhoud en planning goed bij aan. Net als in het voorjaar roept het Verbond verzekeraars op zich bij de campagne aan te sluiten door in eigen materiaal aan te haken bij het thema. Dit om het uiteindelijke effect van de campagne te verhogen.

Pensioengat
De voorlichtingscampagne probeert het publiek te informeren over het nieuwe belastingplan 2001. De boodschap is: vrijwel iedereen heeft een pensioengat en met hulp van de fiscus kunt u dit nu (tot 2001 onder het oude belastingregime) en in de toekomst verkleinen. De campagne moet de consument ervan bewust maken dat er een nieuw belastingstelsel op komst is met gevolgen voor de fiscale aftrek van lijfrente- en koopsompolissen waarmee een pensioengat kan worden verkleind. In de campagne wordt geadviseerd een levensverzekering af te sluiten om het tekort op te heffen.

Bondig, 5 oktober 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie