Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Renault biedt 12 jaar carrosseriegarantie

Datum nieuwsfeit: 05-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

Renault biedt voortaan 12 jaar carrosseriegarantie 5-10-00 12:20:00. Vanaf oktober 2000 biedt Renault voor het hele Europese gamma een anticorrosie garantie van 12 jaar. Het is een doorslaggevend en belangrijk element in een technisch programma van de constructeur dat streeft naar een compleet gamma met 100% gegalvaniseerde carrosserieën. Het resulteert in een aantal aanpassingen zonder dat de bijbehorende kosten voor rekening van de klant komen.

Met een garantie tegen corrosie van 6 of 8 jaar, afhankelijk van het land, nam Renault al een redelijke positie in op de Europese markt. De constructeur heeft echter toch besloten tot het nemen van een volgende, belangrijke stap door een garantie van 12 jaar aan te bieden. Deze ontwikkeling past duidelijk in het beleid van Renault dat zich richt op alle gebieden die de klant van fundamenteel belang acht, met name kwaliteit en duurzaamheid.

De beslissing tot uitbreiding van de anticorrosie garantie past binnen een groot technisch en industrieel investeringsprogramma. Zo werden bijvoorbeeld voor de laguna II de volgende technische keuzen gemaakt:
* Geheel gegalvaniseerde carrosserie (100% dubbelzijdig voorbehandeld staal)

* Gegalvaniseerde subframes

* Gebruik van was in de dorpelpanelen, de wielkuipen, maar ook in de holle delen van de constructie, de portieren en kleppen en de bodemstructuur.

* Afdichting door afkitten van buitenverbindingen van het interieur
* Vulling van alle gaten van de holle delen.
* Gebruik van een RVS uitlaat.

De andere auto's van het gamma zijn waar nodig aangepast om hetzelfde doel te bereiken. Alle modellen van het gamma van Renault hebben nu een 100% gegalvaniseerde carrosserie.

Al deze oplossingen en aanpassingen zorgen ervoor dat de constructeur een anticorrosie garantie van 12 jaar en een garantie van 3 jaar op de lak kan geven voor het hele Europese gamma zonder dat de klant daaraan meebetaalt. De nieuwe regel gaat in vanaf oktober 2000 voor het gamma personenwagens en zal worden uitgebreid vanaf het tweede semester van 2001 voor de bestelauto's en de personenvervoerversie van de Master. Op middellange termijn wordt gestreefd naar een mondialisering van deze garantie.

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie