Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Productschap Diervoeder zet koers voor komende 5 jaar uit

Datum nieuwsfeit: 05-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Productschap Diervoeder

05/10/2000

PDV zet koers voor komende vijf jaar uit

Het Productschap Diervoeder (PDV) in Den Haag heeft deze week het Beleidsplan PDV 2000-2005 definitief vastgesteld. Ook de komende vijf jaar blijft het productschap verantwoordelijkheid nemen voor de gemeenschappelijke sectoraangelegenheden, in het bijzonder voor kwaliteit, onderzoek en milieu. Bovendien wenst het productschap nadrukkelijk medeverantwoordelijk te blijven voor de uitvoering van de EG-medebewindsregelingen voor de Nederlandse diervoedersector.

De komende jaren zal het Productschap Diervoeder zich inzetten voor het door de samenleving gewenste kwaliteitsniveau binnen de diervoedersector. Daartoe zal het schap voorwaarden voor de sector opstellen, het kwaliteitsbeleid afstemmen met de vervolgschakels in dierlijke productieketen en risicoanalyses initiëren en uitvoeren. Verder streeft het productschap naar internationale overeenstemming over de kwaliteitseisen aan diervoeders. Zo pleit het PDV voor Europese navolging van de met HACCP-principes uitgebreide GMP-kwaliteitsregeling voor de diervoedersector.

Onderzoek

Het productschap zal komende jaren onderzoek naar diervoederaangelegenheden blijven financieren, met meer dan 2,5 miljoen gulden per jaar. Het streven is meer samen te werken met andere productschappen en buitenlandse onderzoeksinstituten. Vooral de maatschappelijk relevante themas Voeders en welzijn en Voeders en diergezondheid vormen de speerpunten van het onderzoeksbeleid.

Milieu

Op het gebied van milieu zal het PDV zich vooral richten op onderzoek naar het verminderen van de milieubelasting door mineralen en energie in diervoeders. Daarnaast zal het bevorderingsprogramma voor mestafzet worden voortgezet. In dit kader verzelfstandigt het productschap een aantal activiteiten, zoals de certificering van mest.

Communicatie

Verder zal het productschap het huidige informatiesysteem ombouwen tot een communicatienetwerk, waarin de website (www.pdv.nl) een cruciale rol zal spelen. Zo zal in dit netwerk onder meer bestaan uit alle wettelijke en kwaliteitsregelingen, een databank met geregistreerde en GMP-erkende bedrijven, een Early Warning System, een databank ongewenste stoffen en de veevoedertabel van het Centraal Veevoederbureau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie