Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toyota kondigt nieuwe hybride-auto's aan

Datum nieuwsfeit: 05-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

Toyota kondigt nieuwe hybride-auto's aan 5-10-00 13:35:00. Als bewijs van de plannen om het aanbod aan hybride-auto's uit te breiden, kondigde chairman Okuda van de Toyota Motor Corporation aan de vooravond van de Autosalon van Parijs de komst van een hybride-MPV aan. Vanaf het komende voorjaar zal deze aan de Japanse markt voorbehouden auto leverbaar worden. Het betreft hier de Toyota Estima (in Europa bekend als Previa) met hybride-vierwielaandrijving. Dat betekent een benzine-/elektro-aandrijving vóór en een elektromotor die de achterwielen aandrijft.

'Chairman' Okuda deed deze onthulling toen hij sprak over de Toyota Prius, de hybride- sedan die in de maand oktober ook op de Europese markt z'n intrede doet. Het Toyota Hybride Systeem zal niet uniek voor de Prius blijven. Er worden voorbereidingen getroffen om het ook in andere modellen toe te passen. Tijdens de autotentoonstelling van Genève lieten we de HV-M4 zien, een prototype van een hybride-MPV met vierwielaandrijving. Bij deze wil ik officieel aankondigen dat een hybride-versie van de Estima in productie zal komen en in het voorjaar van 2001 aan het Japanse publiek gepresenteerd gaat worden.

De heer Okuda benadrukte verder het streven van de Toyota Motor Corporation om de praktische toepassingen van de hybride-technologie te verbreden. Hoe voortreffelijk deze ook zijn, technieken die nooit buiten de onderzoekscentra komen, leveren slechts een beperkte bijdrage aan de verbetering van onze leefomgeving, zo sprak hij. We geloven dat het Toyota Hybride Systeem niet alleen erg effectief is om de druk op het milieu te verminderen, maar dat het tevens een technologische doorbraak vertegenwoordigt. Er is een groot potentieel voor toekomstige toepassingen en momenteel wordt er hard gewerkt het aandrijfsysteem aan te passen voor kleine auto's, voor luxueuze en middenklasse-auto's, voor SUV's en voor trucks. Van sommige van deze auto's mogen op de eerstvolgende Tokio Motor Show prototypes verwacht worden.

Alhoewel de discussies met betrekking tot hybride-auto's zich veelal toespitsen op de combinatie van benzine- dan wel dieselmotoren met elektromotoren, is de mening van Toyota dat deze verbrandingsmotoren eventueel vervangen gaan worden door de brandstofcel. Dan zou er sprake worden van brandstofcel-hybride-auto's (FCHV - Fuel cell hybrid vehicles). Ruim voorzien van praktijkervaring, gaat Toyota deze uitdaging aan.

We zijn overtuigd dat de principes van de hybride-technologie uit de Prius de sleutel zullen vormen voor de ontwikkeling van de ultieme 'eco-auto', aldus de heer Okuda.

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie