Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Driehonderd extra ID-banen voor noordelijke provincies

Datum nieuwsfeit: 05-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

www.minszw.nl

MIN SZW: 300 extra ID-banen voor 3 noordelijke provincies

Nr. 2000/175
5 oktober 2000

Driehonderd extra ID-banen voor drie noordelijke provincies

Gemeenten in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe krijgen van Minister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 300 extra in- en doorstroombanen voor langdurig werklozen te verdelen.

Uit de werkgelegenheidstatistieken blijkt de daling van de werkloosheid in het noorden achter te blijven bij het landelijk gemiddelde. Eerder is met de drie noordelijke provincies afgesproken dat bij de herverdeling van eventueel vrijvallende ID-banen, rekening zou worden gehouden met de specifieke arbeidsmarktsituatie in het noorden. Met de 300 extra arbeidsplaatsen komt minister Vermeend nu aan deze toezegging tegemoet.

De in- en doorstroombanen (voorheen Melkert-banen) zijn bedoeld voor werklozen die al langer dan een jaar zonder werk zijn. De regeling ging in 1995 van start en voorziet in extra werkgelegenheid bij gemeenten en in de zorgsector. Tot en met 2002 worden in totaal 60.000 arbeidsplaatsen toegekend. De aan de gemeenten toegekende banen zijn de afgelopen jaren vrijwel allemaal gerealiseerd. Het aantal gerealiseerde banen in de zorg daarentegen bleef achter. Mede om die reden is de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de zorgbanen dit jaar overgeheveld naar gemeenten. Driehonderd banen die niet bezet zijn vallen aan het rijk terug en worden nu overgeheveld naar de drie noordelijke provincies.

05 okt 00 16:27

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie