Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schoonmaakdag gemeente Hoogeveen groot succes

Datum nieuwsfeit: 05-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoogeveen

Schoonmaakdag groot succes

De jaarlijkse schoolschoonmaakdag vorige week donderdag (5 oktober) was weer een groot succes. Bijna 400 kinderen van vijftien verschillende basisscholen verzamelden enorme bergen zwerfvuil: papier, blik tot autobanden aan toe. Ouders, leerkrachten, leden van de Wild Beheers Eenheid en medewerkers van buurtbeheer werkten enthousiast mee. Volgens Rieks Bos, die namens de gemeente tekende voor de organisatie van de schoonmaakdag, was een nat pak voor een van de kinderen de enige (vrolijke) 'wanklank'. Wethouder Leistra (zie foto) gaf dit jaar het startsein voor de schoonmaakdag bij recreatieterrein Schoonhoven in Hollandscheveld. Een jachthoornblazer ondersteunde zijn startsignaal. (c) A. Weima.

Nauwe samenwerking buurtbeheer met Plaatselijk Belang

In elke buurt en elk dorp kunt u een beroep doen op buurtbeheer. Voor de dorpen Elim, Hollandscheveld, Nieuwlande, Nieuw Moscou en Noordscheschut is één wijkteam van buurtbeheer actief: het wijkteam dorpen zuid. Edo Staudt is namens de Stichting Welzijnswerk (SWW) opbouwerker binnen dit team. Volgens hem is buurtbeheer in de dorpen wel een tikje anders dan in de stad.

Edo Staudt: "De rol van de verenigingen voor Plaatselijk Belang is in de dorpen heel belangrijk. Zij zijn voor de gemeente het eerste aanspreekpunt als behartiger van de belangen van de dorpsbewoners. Ze hebben een of twee keer per jaar overleg met het College van Burgemeester en Wethouders. Buurtbeheer is er meer voor de praktische zaken op de korte termijn."

Opbouwwerker en wijkbeheerder

Toch is er ook veel overeenkomst met buurtbeheer elders in de gemeente. De wijkteams bestaan overal uit een nauwe samenwerking van de wijkbeheerder van de gemeente - in dit geval Jan de Vries - met de opbouwwerker van de SWW. De wijkbeheerder is verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met groen, verlichting en wegen. Hij signaleert de knelpunten en probeert deze in samenspraak met bewoners op te lossen. De opbouwwerker adviseert en ondersteunt de bewonersorganisaties, zoals Plaatselijk Belang.

Ook politie en wooncorporaties

In het wijkteam dorpen zuid zitten naast Plaatselijk Belang, de opbouwwerker en de wijkbeheerder ook de wijkagent en vertegenwoordigers van de woningcorporaties. Edo Staudt: "Sociale problemen komen niet in het grote overleg ter sprake, maar in kleinere teams met het maatschappelijk werk."

OK-team

Buurtbeheer probeert steeds te bevorderen dat alle partijen - zeker de bewoners zelf - zoveel mogelijk samenwerken. Bewoners kennen hun eigen dorp of buurt het best. Zij kunnen dus ook het best de knelpunten aangeven. Voor sommige knelpunten zijn er instanties om ze op te lossen. En waar de instanties niet aan toe komen, is het OK-team actief. Deze medewerkers voor Onderhoud & Klussen helpen bewoners bij de uitvoering van werkzaamheden in de buurt.

Speelplek Elim

Staudt noemt een aantal recente resultaten van het werk van buurtbeheer: "De nieuwe speelpek aan het Hoosvat in Elim, de bestrating in Nieuwlande-Zuid en de inrichting van het gebied rond de Rehoboth-kerk in Hollandscheveld. Over dit laatste plan is nu net een akkoord bereikt en het ligt vanaf volgende week ter inzage. En in Noordscheschut komt nu waarschijnlijk de eerste 30-kilometer zone, waarover we intensief hebben overlegd met de bewoners."

Spreekuur buurtbeheer

Buurtbeheer houdt regelmatig spreekuur van 11.00 tot 12.00 uur 's morgens, op maandag in Noordscheschut (De Cirkel), op woensdag in Hollandscheveld (Het Anker) en op donderdag in Het Vonder in Elim. Buurtbeheer houdt kantoor aan de Otto Zomerweg 1 in Hollandscheveld en is telefonisch bereikbaar op nummer 341460 (Edo Staudt) of 341456 (Jan de Vries).

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie