Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Biologische boerenmarkt in Zutphen

Datum nieuwsfeit: 05-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zutphen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zutphen

Biologische boerenmarkt
Afgelopen donderdag, 5 oktober is de markt in Zutphen uitgebreid met een biologische boerenmarkt. Deze eerste keer ging natuurlijk niet onopgemerkt voorbij. Het was feest in de Lange Hofstraat. Bij diverse kramen viel van alles te zien en te proeven. Bij de kraam van de "Driekant" waren hapjes en drankjes te proeven. Bij Harmen Peters uit Lobith was te zien hoe biologisch appelsap geperst wordt en deze drank was natuurlijk ook te proeven en te kopen. Een eindje verder waren vers gebakken biologische biefburgers uit de Achterhoek te koop. In een enorme koekenpan werden de burgers samen met uiringen gebakken. Deze heerlijke geuren kon niet iedereen weerstaan en menig broodje biologische 'bief' werd verkocht.

Ook waren er kookdemonstraties want niet iedereen is vertrouwd met de verscheidenheid aan biologische producten. Wat maak je bijvoorbeeld van pompoenen en wat zijn zoete aardappelen? Diverse receptenfolders die graties werden verstrekt gaven antwoord op dit soort vragen. De markt werd verder opgeluisterd door een acteur op hele hoge stelten en accordeonmuziek. Arie Ribbers tot slot interviewde enkele genodigden die nog meer informatie over de markt konden verschaffen. De biologische markt wordt elke donderdag gehouden van 07.00 tot 13.00 uur in de Lange Hofstraat.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie