Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bibliotheek Doetinchem leent als eerste e-book uit

Datum nieuwsfeit: 05-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT TELESCOOP

Inhoud uitzending donderdag 5 oktober 2000
21.00 - 22.00 uur
Teleac/NOT Radio 5 (1008 AM of in stereo via de kabel)

+ E-book in bibliotheek Doetinchem

De bibliotheek van Doetinchem leent vanaf deze week als eerste in Nederland een e-book uit. Het gaat om een klein apparaat met een beeldscherm ter grootte van een pocketboek. Het weegt 600 gram, ongeveer net zoveel als een boek van vierhonderd pagina's. Twee weken geleden nam burgemeester Horselenberg het e-book officieel in gebruik. Op internet zijn vele honderden Engelstalige boektitels gratis of betaald beschikbaar. In Nederland zijn boeken van onder meer Multatuli en Frederik van Eeden te downloaden. TeleScoop bracht een bezoek aan de Doetinchemse bibliotheek.

+ Films op internet

Hoe ziet de toekomst van film op internet eruit? Gaat het met films dezelfde kant op als met muziek, waarbij volop illegale bestanden uitgewisseld worden? Met DivX, een compressieformaat voor films, lijkt daartoe een aanzet gegeven. Vorige week gaf TeleScoop uitleg over deze techniek. Maar er is inmiddels een beveiligde variant van DivX in de maak. Bovendien zitten andere bedrijven ook niet stil. Zo hoopt Microsoft met de Windows Media Technology een vinger in de pap te krijgen.

+ Serie: luisteramateurs

In onze serie over de luisteramateur deze week een uitstapje naar televisie. Naast luisteramateurs zijn er ook enthousiaste hobbyisten die televisiesignalen van exotische herkomst proberen op te vangen. Dichter bij huis kijken zij vaak naar televisieamateurs die op speciaal daarvoor bestemden frequenties mogen uitzenden. De inhoud van die uitzendingen is vergelijkbaar met de gemiddelde webcam op internet.

+ Verder in de uitzending

Uiteraard ook in deze uitzending het laatste nieuws en een blik in de verschenen bladen.

TELESCOOP IS HET WEKELIJKS MAGAZINE VAN TELEAC/NOT-

RADIO OVER COMPUTERS, NIEUWE MEDIA EN
COMMUNICATIE.

Presentatie : Ingrid Drissen
Productie: Richard Mooi, Dirkjan van Ittersum
Eindredactie: Pieter Kuipers
(035-6293296, (pieter.kuipers@teleacnot.nl))

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie