Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rotterdam huldigt Olympische deelnemers uit regio

Datum nieuwsfeit: 05-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Met Leontien Zijlaard-van Moorsel en Mark Huizinga Rotterdam huldigt ook Margriet Matthijsse en Fatima Moreira de Melo

Rotterdam `the city of sports' huldigt op donderdag 5 oktober de Olympische deelnemers uit de regio met een tickertape-parade door het centrum van Rotterdam. Naast de eerdere toezeggingen van Leontien Zijlaard-van Moorsel (3x goud en 1 x zilver) en de in Rotterdam trainende Judoka Mark Huizinga (goud) hebben ook de Rotterdamse zeilster Margriet Matthijsse (zilver) en hockeyster Fatima Moreira de Melo (brons) aangegeven bij de huldiging aanwezig te zullen zijn. Ook ruim 20 andere Olympiagangers uit Rotterdam en de regio komen naar de huldiging.

De huldiging wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam, de Stichting Rotterdam Topsport/Olympisch Steunpunt en het Onderwijs Topsportplatform. Beide laatstgenoemde organisaties vervullen ook een belangrijke rol voor topsporters in de regio. Burgemeester Opstelten zal de sporters en hun gasten tegen 12.00 uur in het Stadhuis toespreken.

Na een ontvangst op het Stadhuis vertrekt omstreeks 12.30 uur een optocht van sporters in twee open auto's en een cabriobus door een wolk van papiersnippers via het Hofplein, Kruiskade, Karel Doormanstraat en Schouwburgplein door de Aert van Nesstraat. De parade eindigt op de hoek Aert van Nesstraat/Coolsingel. Aansluitend krijgen de sporters met hun trainer, partner en familie een vaartocht door de haven van Rotterdam aangeboden.
De fontein op het Hofplein zal net als tijdens EURO2000 oranje water spuiten. Parkeren is die dag tot het einde van de parade op de route niet toegestaan.

Voorbeeldfunctie
Omdat topsporters voor veel kinderen een voorbeeldfunctie hebben en zodoende de sportbeoefening stimuleren, zijn aan de Rotterdamse basisscholen gratis vervoersbewijzen verstrekt. Hierover hebben de directeuren van scholen een brief en aanvraagformulier ontvangen. Bijna 2000 kinderen hebben zich nu al voor de huldiging aangemeld. Voor hen wordt op het Schouwburgplein een apart vak ingericht, waar ruim 20 steltlopers en een brassband voor de nodige muziek zullen zorgen.

Openbaar vervoer
Op donderdag 5 oktober is ook de RET-weekendkaart geldig, waarmee mensen voor fl. 5,- twee keer een uur lang kunnen reizen op RET-lijnen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie