Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ede doet mee aan Stimuleringsfonds Volkshuisvesting

Datum nieuwsfeit: 05-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Gemeente doet mee aan Stimuleringsfonds Volkshuisvesting

In zijn vergadering op donderdagavond 5 oktober besluit de gemeenteraad van Ede deel te nemen aan het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten. Bij de bespreking in de raadscommissie gaven de raadsfracties reeds het groene licht aan dit voorstel. Tijdens de raadsvergadering zullen zij in een zogenoemde stemverklaring aangeven waarom zij voor deelname zijn. De openbare bijeenkomst in het gemeentehuis in Ede begint om 19.00 uur.

Aan het begin van de vergadering wordt drs. J.G. Schipper uit Ede beëdigd als lid van de gemeenteraad. Hij komt in de plaats van de heer W. Nuis van de RPF/GPV-fractie (ChristenUnie), die enkele maanden geleden burgemeester van de gemeente Tholen werd. De raad zal de toelating onderzoeken van de nieuwbenoemde raadsleden E. Jansen uit Ederveen voor de SGP en mevr. M.G. van Ginkel uit Ede voor GroenLinks/Progressief Ede. Waarschijnlijk zullen zij in november hun intrede in de gemeenteraad doen. De wijzigingen in de gemeenteraad leiden tot aanpassing van de samenstelling van een aantal commissies. De raad beslist donderdagavond over het bezwaarschrift van J. Helder in Harskamp over een planschadeverzoek.

De meeste agendapunten van de raadsvergadering zijn zogenaamde hamerstukken. Deze voorstellen van burgemeester en wethouders hebben bij de commissiebehandeling de instemming van alle raadsfracties gekregen zodat nu geen bespreking meer nodig is. De voorstellen gaan o.a. over de voortgang van de samenwerking tussen de gemeenten Ede, Wageningen, Veenendaal en Rhenen, de inschrijving van 23 objecten en complexen in het register van beschermde rijksmonumenten, de vaststelling van het Structuurplan ISEV, de vaststelling van enkele voorbereidingsbesluiten en wijzigingen van bestemmingsplannen en de verkoop van enkele percelen grond.

Radio-uitzending
U bent van harte welkom om de raadsvergadering vanaf de publieke tribune in het gemeentehuis bij te wonen. De Lokale Omroep Ede (LOE) zendt de vergadering vanaf 19.00 uur rechtstreeks uit via de radio. U kunt de discussies en besluitvorming thuis of onderweg beluisteren door af te stemmen op de frequentie 93.1 MHz op het kabelnet of op 107.3 MHz FM (etherfrequentie). Vanaf 18.02 uur zendt de LOE-radio het programma Valleidoscoop uit. Programma-onderdelen daarvan zijn een voorbeschouwing op de raadsvergadering en Rond-je-burgemeester, een gesprek met burgemeester mr. W. Blanken.
De volledige raadsagenda met bijbehorende voorstellen ligt tijdens kantooruren ter inzage in het Gemeentelijk Info-Centrum, Raadhuisplein (ingang Centrum). Voor meer informatie: Gemeentelijk Info-Centrum tel. (0318) 68 02 10 en afdeling Communicatie, tel. (0318) 68 05 32.Ede, 4 oktober 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie