Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie treedt op tegen asfaltfabriek Heijmans

Datum nieuwsfeit: 05-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

03-10-2000

Provincie treedt op tegen asfaltfabriek Heijmans Geen vergunning voor paralleltrommel

Gedeputeerde Staten(GS) van Zuid-Holland hebben vandaag besloten dat Asfaltcentrale Heijmans in Alphen aan den Rijn het gebruik van de paralleltrommel binnen 6 weken moet staken. Indien de paralleltrommel na 6 weken toch nog in werking is, zal de provincie deze zelf stilleggen. Tegelijkertijd hebben GS besloten om de vergunningaanvraag die Heijmans heeft ingediend, af te wijzen. In deze vergunningaanvraag is onder andere het gebruik van de paralleltrommel opgenomen.

Deze beslissingen volgen op het overleg dat in juli heeft plaatsgevonden tussen gedeputeerde Huizer voor Milieubeleid en de directie van Heijmans. In dit overleg werd duidelijk dat Heijmans onvoldoende bereid was om geurbeperkende maatregelen te treffen aan de asfaltcentrale. Ook uit de aanvullende informatie die het bedrijf een week na dit overleg heeft opgestuurd, blijkt niet dat de voorgestelde maatregelen een oplossing zijn voor de geurproblemen van dit moment.

De paralleltrommel wordt door Heijmans gebruikt voor het recyclen van oud asfalt. Sinds januari 1998, het moment dat de trommel in gebruik is genomen, is het aantal geurklachten over het bedrijf fors toegenomen. GS vinden dit een ontoelaatbare situatie.

Voor het bestrijden van de geurhinder bestaan verschillende technieken. Een daarvan is het plaatsen van een hogere schoorsteen zodat de geur meer wordt verdund in de atmosfeer. Asfaltcentrale Heijmans ziet in deze techniek de oplossing voor het probleem. Er is echter niet voldoende aangetoond dat hiermee het probleem wordt verholpen. Tegen deze achtergrond hebben GS besloten handhavend op te treden.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie