Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderwerpen deze week in Schooljournaal

Datum nieuwsfeit: 05-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Zoetermeer, 7 oktober 2000

Deze week in Schooljournaal 29:

Werkgevers zien weinig in hoger salaris
Bijna 4 miljard gulden is nodig om de salarissen van het onderwijspersoneel op niveau te brengen, vindt de Onderwijsbond CNV in zijn actieplan. Een schoolbestuurder en een hbo-manager vragen zich af of dat hét wondermiddel is. meer >>>>

'Oop'ers hebben recht op extra geld'
Een betere salariëring voor onderwijsondersteunend personeel en een nieuwe functiewaardering. Dat bepleitte Peter Versteeg, voorzitter van de oop'ers van de Onderwijsbond CNV afgelopen woensdag op de landelijke dag van deze groep.

Anders actieven zoeken steun
Arbeidsongeschikte en werkloze leraren kunnen in de Onderwijsbond CNV terecht bij de groep anders actieven. De emancipatie van deze anders-actieve ex-docenten kan wel een steuntje in de rug gebruiken.

Vrijere teugels in basisvorming
Scholen mogen in de basisvorming vanaf volgend jaar groepen leerlingen vrijstellen van bepaalde vakken. Dit is een van de maatregelen, waarmee staatssecretaris Adelmund de teugels vrij geeft in de basisvorming. meer >>>>

Schoolzwemmen levensgevaarlijk
Onoplettendheid van leerkrachten en zwembadpersoneel bij schoolzwemmen werd de zevenjarige Casper twee jaar geleden fataal. Hij verdronk. Tijdens een rechtszaak daarover blijkt dat er geen regels zijn voor toezicht bij schoolzwemmen.

En ook nog de rubrieken
Apenstaartjes (over interesante en leuke websites voor leraren). Wat was! (met een kort overzicht van opvallend onderwijsnieuws) Het Journaal (een korte satirische reactie op een actuele onderwijszaak)
Siebelink (de bekende auteur Jan Siebelink schrijft over zijn schoolleven)
100 jaar onderwijs (met zevenmijlslaarzen door de laatste onderwijseeuw)
Agenda
Cursussen Onderwijsbond CNV

Voor nadere informatie:
Kees van Kortenhof tel (079) 320 20 40 of 06 53 20 47 36

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie