Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentoonstelling 'achter de schermen' van het jeugdtheater

Datum nieuwsfeit: 06-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT, 28 september 2000

Opening tentoonstelling Achter de Schermen
Kijkje "achter de schermen" van het jeugdtheater

Op vrijdag 6 oktober om 16.00 uur opent de Commissaris van de Koningin, prof. dr. J. A. van Kemenade de tentoonstelling "Achter de schermen". De tentoonstelling is tot en met 31 oktober te zien in het provinciehuis Houtplein 33 en tegelijkertijd op Dreef 3. De tentoonstelling is gewijd aan vier jeugdtheatergezelschappen. Tijdens de opening houdt theaterjournalist Loek Zonneveld een inleiding over "jeugdtheater in deze tijd". Het MUZtheater speelt de voorstelling "Co-starring". Leerlingen van het Coornhert Lyceum in Haarlem zullen de voorstelling bijwonen.
Voor "Achter de schermen" konden de samenstellers van de tentoonstelling kiezen uit een riante verzameling rekwisieten, fotoÕs, videoÕs, kostuums, decorstukken, affiches, teksten en muziek. De tentoonstelling gunt de bezoeker een blik achter de schermen.
Vier Noord-Hollandse jeugdtheatergezelschappen werken aan de tentoonstelling mee: Theatergroep Wederzijds, Speeltheater Holland, Kalebas Produkties en Het MUZtheater.
Deze vier gezelschappen krijgen op dit moment subsidie van ondermeer de Provincie Noord-Holland in het kader van de cultuureducatie.

Tijdens de tentoonstellingsperiode geven alle vier de theatergezelschappen voorstellingen voor de provinciemedewerkers en hun kinderen.


* Inlichtingen: Gerrit Bosch, tel. (023) 514 43 56

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie