Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA: bezuinigen op open universiteit niet van deze tijd

Datum nieuwsfeit: 06-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Bezuinigen op open universiteit niet van deze tijd (061000)

Den Haag, 6 oktober 2000

Het is van de zotte dat in een tijd van krapte op de arbeidsmarkt, de behoefte aan om- en herscholing die goed past in de combinatie van arbeid en zorg en de noodzaak de mobiliteit terug te dringen, onderwijsminister Hermans bij deze Onderwijsbegroting opnieuw probeert te bezuinigingen op de Open Universiteit. Dit terwijl de Kamer zich daar vorig jaar al tegen heeft verklaard.
Het CDA-kamerlid Camiel Eurlings vindt dat de minister met zijn bezuinigingsdrift blijk geeft niet veel op te hebben met het adagium Een leven lang leren.

De Open Universiteit is met zijn grote expertise op het gebied van onderwijs op afstand- veelal thuis- bij uitstek een organisatie die een grote rol heeft te vervullen bij het op niveau brengen van een leven lang leren. De grote vlucht die ICT heeft genomen maakt mogelijkheden voor het gebruik van die kennis alleen nog maar groter. Daarom was het CDA zo ingenomen met de bereidheid van de Open Universiteit om in een consortium met andere universiteiten en hogescholen deze kennis breder te gaan inzetten, zegt Eurlings.

Het CDA wil bij de behandeling van de Onderwijsbegroting een amendement indienen om de bezuiniging voor dit jaar in ieder geval op te schorten. We moeten eerst zicht krijgen op de toekomstplannen van de Open Universiteit/Consortium. Pas daarna is er een discussie te voeren over de gewenste hoogte van de overheidsbijdrage. Als we Een leven lang leren echt serieus nemen moet de overheidsbijdrage voor de Open Universiteit in plaats van minder misschien wel juist meer zijn.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie