Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gedeputeerde en wethouder openen nieuwe weg bij Eemsmond

Datum nieuwsfeit: 06-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 3 oktober, persbericht nr. 169

Uitnodiging aan de pers

Gedeputeerde en wethouder openen nieuwe weg om Zandeweer

Vrijdag 6 oktober om 11.45 uur openen de heer T.A. Musschenga, gedeputeerde Verkeer en Vervoer en de heer A. Tiekstra, wethouder Verkeer en Vervoer van de gemeente Eemsmond de wegomleiding Zandeweer. De nieuwe verbinding zorgt ervoor dat het doorgaand verkeer van en naar de N46 (Eemshavenweg) om het dorp heen kan rijden. De aanleg van de weg heeft f 5.750.000,- gekost, de gemeente Eemsmond heeft hier f 1 miljoen aan bijgedragen.

De provinciale weg die eerder door het dorp liep is verplaatst. Dit om de toename van het autoverkeer te kunnen verwerken en de overlast voor het dorp te verminderen. Nu heeft Uithuizen dus een rechtstreekse ontsluiting op de Eemshavenweg. In 1995 hebben de Provincie Groningen en de gemeente Eemsmond een overeenkomst tot aanleg van de wegomleiding getekend. In het najaar van 1999 startte de aanleg van de weg, de bouw van een vaste brug over het Uithuizermeedstermaar en de bouw van een beweegbare brug over het Boterdiep. In het voorjaar van 2001 wordt nog een deklaag van asfaltbeton aangebracht.

Programma

11.15 uur - ontvangst in het Dorpshuis 't Klokhoes, Veilingweg 1a in Zandeweer

11.35 uur - vertrek per bus naar plaats openingshandeling

11.45 uur - openingshandeling door gedeputeerde en wethouder

12.00 uur - toespraken door gedeputeerde en wethouder

12.30 uur - einde

U bent van harte uitgenodigd deze opening bij te wonen.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Machteld Schierbeek, afdeling Bestuurscontacten Provincie Groningen, tel.:050 - 3164982.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie