Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wetsvoorstel structuur uitvoering werk en inkomen

Datum nieuwsfeit: 06-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Persbericht Ministerraad
6 oktober 2000

WETSVOORSTEL STRUCTUUR UITVOERING WERK EN INKOMEN

De ministerraad heeft op voorstel van minister Vermeend en staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ingestemd met het wetsvoorstel voor een nieuwe uitvoeringsorganisatie voor de sociale zekerheid en voor de reïntegratie van werklozen en arbeidsgehandicapten. Het wetsvoorstel is een uitwerking van het nader kabinetsstandpunt Structuur Uitvoering Werk en Inkomen dat op 24 januari van dit jaar naar de Tweede Kamer is gestuurd.

Uitgangspunt is dat er een heldere structuur komt waarbij één publiek Uitvoeringsorgaan Werknemersverzekeringen verantwoordelijk wordt voor de uitvoering van de Ziektewet, WW en WAO. De gemeenten blijven verantwoordelijk voor de uitvoering van de bijstand en de Sociale Verzekeringsbank voor de volksverzekeringen (AOW, Anw en kinderbijslag). Verspreid over het land komen er Centra voor Werk en Inkomen die alles in het werk stellen om cliënten weer snel aan de slag te helpen.
Het aan werk helpen van arbeidsgehandicapten en werklozen wordt een taak van reïntegratiebedrijven.
Werkgevers-, werknemersorganisaties en gemeenten gaan deel uitmaken van een Raad voor Werk en Inkomen die een belangrijke rol gaat spelen bij de vormgeving van het socialezekerheids-, arbeidsmarkt- en reïntegratiebeleid.

De ministerraad heeft tevens ingestemd met een eerste voortgangsrapportage van de bewindspersonen van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de invoering van de nieuwe uitvoeringsstructuur. De rapportage zal naar de Tweede Kamer worden gestuurd.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

RVD, 06.10.2000reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie