Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leeuwarden roept op tot deelname Fotomonoment 2000

Datum nieuwsfeit: 06-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leeuwarden

Maak fotos voor Fotomonument 2000

Gun de toekomst een kijkje in ons leven

Op 25 september is de landelijke manifestatie Fotomonument 2000 gestart in 260 gemeenten. Ook de gemeente Leeuwarden is een van de deelnemers.

Als burgemeester van Leeuwarden roep ik alle inwoners op om aan dit project mee te doen.

Over honderd jaar weten de mensen waarschijnlijk niet meer wat het is om af te wassen met een afwasborstel. In de file staan? Of boodschappen sjouwen? Alles verandert razendsnel. Wat nu zo gewoon is, kan over tien jaar achterhaald zijn. Met foto's kunnen deze beelden worden vastgelegd. Meedoen betekent bovendien dat u zichtbaar deel uit gaat maken van de geschiedenis van ons land.

Fotomonument vraagt alle mensen in Nederland om in de periode van 1 oktober tot 31 december foto's te maken van het dagelijkse leven. Doel van dit project is het dagelijkse leven voor nu en later te documenteren en om mensen te stimuleren zich uit te drukken met behulp van fotografie. Fotomonument 2000 is een initiatief van de Stichting Beeldende Amateurkunst en het Nederlands Centrum voor Volkscultuur.

Uiteindelijk worden de winnende foto's geselecteerd door een deskundige jury. De geselecteerde foto's worden van 13 april t/m 3 juni 2001 tentoongesteld in Zaanstad. Later komen er nog deelexposities per provincie.

Wilt u meer weten over Fotomonument 2000, maak dan gebruik van het informatiepunt in Leeuwarden, Parnas Raadhuisplein 25 te Leeuwarden. Telefoon: 058 212 49 09. U kunt ook informatie krijgen op de website van Fotomonument 2000: www.fotomonument.nl.

Folders over het project zijn verkrijgbaar in het stadskantoor van de gemeente Leeuwarden.

Fotomonument 2000 gaat geschiedenis schrijven.

Burgemeester van Leeuwarden

Mw. L.B.M. van Maaren - van Balen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie