Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start aanleg twee bergbezinkbassins in Kort Ambacht

Datum nieuwsfeit: 06-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwijndrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwijndrecht

Bergbezinkbassins in Kort Ambacht

In de tweede helft van de maand oktober wordt gestart met de aanleg van twee bergbezinkbassins in de wijk Kort Ambacht. Een wordt er aangelegd aan de vijver bij de Roosflat (hoek Burgemeester Van 't Hoffweg/Plantageweg), de ander komt in het grasveld bij de Perkstraat (hoek Karel Doormanlaan/Kloosstraat).

Om de kwaliteit van het buitenwater in Zwijndrecht te verbeteren worden vanuit milieuoverwegingen een aantal maatregelen uitgevoerd aan de riolering in de gemeente Zwijndrecht. Een van deze maatregelen is de aanleg van bergbezinkbassins. Een bergbezinkbassin bestaat uit een gesloten betonnen bak die ondergronds is aangelegd. De bak dient voor tijdelijke opvang van rioolwater tijdens hevige regenbuien. Door deze reservecapaciteit wordt voorkomen dat rioolwater overstort in de singels.

In Zwijndrecht zijn vier bergbezinkbassins gepland. Twee zijn er reeds aangelegd; één aan de Swanendrift in de wijk Walburg en een tweede aan de Burgemeester Jansenlaan in de wijk Noord (tegenover winkelcentrum Noord). Met de aanleg van de laatste twee in de wijk Kort Ambacht moet de reservecapaciteit voor de meeste gevallen voldoende zijn. Na realisatie zijn bovengronds alleen nog de elektrakasten van de pompen en een aantal putdeksels te zien. Door de aanleg van de bergbezinkbassins moeten er ook enkele aanpassingen aan de riolering plaatsvinden. Zo moet er bij de Roosflat een aansluiting op de riolering naar de Narcisstraat gemaakt worden. In de Primulastraat zal de riolering vervangen worden door een grotere.

Voor beide locaties geldt dat tijdens de bouwwerkzaamheden enige hinder kan optreden voor het verkeer en voor de direct omwonenden. De omwonenden zullen middels een brief geïnformeerd worden. De overige weggebruikers kunnen via de rubriek Werk aan de Weg op deze pagina op de hoogte blijven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie