Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groots opgezette actie veiligheid gemeente Coevorden

Datum nieuwsfeit: 06-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persberichten Gemeente Coevorden

Persbericht 11- 09- 2000

GROOTS OPGEZETTE ACTIE INTEGRALE VEILIGHEID GEMEENTE COEVORDEN

Tijdens de Brandpreventieweek van 6 tot en met 14 oktober houdt de gemeente Coevorden een groots opgezette campagne op het gebied van integrale veiligheid. Op alle huisadressen in de gemeente, 16.000 in totaal - inclusief vakantiewoningen, wordt een informatiepakket met een rookmelder bezorgd. De actie is een initiatief van de gemeente Coevorden en wordt ondersteund door de Politie Drenthe en verzekeraar Univé.

De campagne is, naast het stimuleren van rookmelders in huis, ook gericht op inbraakpreventie. De integrale veiligheid van bewoners staat dus centraal. Doel van de campagne is het veiligheidsbewustzijn van de inwoners te vergroten. Met de campagne is een budget van Fl. 200.000,-- gemoeid.
In de toekomstige regelgeving (2002) wordt het aanbrengen van rookmelders in nieuwbouw en inbraakwering verplicht gesteld. De gemeente Coevorden loopt vooruit op deze regelgeving door nu al alle woningen (huur/koop/recreatie) van een rookmelder te voorzien en de bewoners te informeren over het keurmerk Veilig Wonen van de politie. Verzekeringsmaatschappij Univé biedt verzekerden wiens woning voldoet aan dit keurmerk een korting van 20 procent op de premie.

De logistiek gezien gigantische operatie van het huis aan huis bezorgen van de rookmelders wordt uitgevoerd door de vrijwilligers van de brandweer, de jeugdbrandweer en medewerkers van Univé. Op zaterdag 7 oktober wordt hiermee gestart. Naast de rookmelder bevat het pakket informatie over brandpreventie, informatie over het monteren van de rookmelder, informatie over het keurmerk Veilig Wonen en informatie over de kortingsactie van Univé.

Prijsvraag
Door middel van een prijsvraag wordt extra aandacht gevestigd op de actie. Vanaf zaterdag 23 september, wanneer de Gemeentedag wordt gehouden, tot 4 oktober kunnen inwoners van de gemeente Coevorden een antwoordformulier invullen met een vraag over de brandweer. Zij dingen dan mee naar een hoofdprijs van enkele duizenden guldens: de woning van de winnaar wordt op zaterdag 7 oktober door een aannemer voorzien van nieuw hang- en sluitwerk, buitenverlichting etc. zodat de woning voldoet aan het keurmerk Veilig Wonen. De tweede en derde prijs bestaan uit een ballonvaart boven de gemeente Coevorden, eveneens op zaterdag 7 oktober.

Checklist
Inwoners van de gemeente kunnen heel gemakkelijk zelf onderzoeken hoe zij hun woning beter kunnen beveiligen tegen brand en inbraak. De gemeente stelt hiervoor een checklist beschikbaar, waarmee de woning doorgelopen kan worden. De checklist is gratis op aanvraag verkrijgbaar of kan van het internet (www.coevorden.nl, vanaf 1 oktober) gehaald worden.Coevorden, 11 september 2000.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie