Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rendement Europese high tech industrie daalt

Datum nieuwsfeit: 06-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuwsbericht AME Research BV

Rendement Europese high tech industrie daalt

Meppel, 6 oktober 2000. - AME Research BV, ( www.ame.nl ), gespecialiseerd in Europees financieel ICT onderzoek., presenteert de achtste jaarlijkse editie van AME TOP SCORERS. Uit dit rapport blijkt dat het rendement en de winstgevendheid van de Europese high tech industrie afnemen.

AME TOP SCORERS 2000 levert rapporten, analyses, profielen en een scherp rapportcijfer over drie jaar van 150 Europese bedrijven die actief zijn op het gebied van de Informatie- en Communicatie Technologie (ICT) en het Internet. De helft van deze bedrijven is Nederlands. Bij de bedrijven werken 2,6 miljoen medewerkers en zij genereren gezamenlijk een omzet van 458 miljard.

R&D schiet tekort
Uit het onderzoek blijkt dat de Europese high tech industrie nog niet in staat is het in 1999 sterk gestegen bedrijfsvermogen voldoende in verdere omzetgroei en winstgroei te vertalen. Met name bij de oude en nieuwe telecommunicatie sectoren en jonge beursgenoteerde Internetbedrijven schiet de omzet tekort ten opzichte van het totale beslag op het vermogen waarmee deze omzet wordt behaald. Dat drukt het rendement en de winstgevendheid en het verzwakte de investeringskracht. Het vergt dat beleggers hun beleggingshorizon oprekken. De bestedingen aan research en ontwikkeling in procenten van de omzet zijn toegenomen, maar ten opzichte van de Amerikaanse investeringen onvoldoende om méér innovatieve concurrentiekracht op te bouwen.

Groot vergelijkingsvermogen
Gebruikers van het rapport kunnen de ondernemingen vergelijken op basis van een groot aantal financiële gegevens en kengetallen, inclusief informatie over R&D uitgaven, werkgelegenheid, salarissen en sociale lasten, beloningen van bestuurders en commissarissen en de samenstelling van de raden van bestuur en toezicht. Elke onderneming wordt voorzien van een profiel, een beoordeling van de vooruitzichten, bijzondere notities en een rapportcijfer, de AME Research Rating.

Scherp rapportcijfer per bedrijf
Van de 150 bedrijven is aan twee het rapportcijfer Excellent toegekend op basis van de AME RATING 2000. Dat zijn in 2000 Cap Gemini NV en CMG PLC. Deze bedrijven zijn naar financiële prestaties, bedrijfscultuur en stabiele continuïteit een voorbeeld voor de Europese markt voor professionele dienstverlening. Op de derde plaats volgt Logica BV, het Nederlandse bedrijf van het Britse Logica concern en daarna scoren ICT Automatisering en SAP AG zeer hoog. Als "Zeer goed" zijn 27 bedrijven beoordeeld.

Ruim 18 procent van de onderzochte bedrijven is een onvoldoende, zwak of erg zwak rapportcijfer toegekend. Baan Company, vorig jaar ook zwak, sluit de rij. Deze bedrijven zouden ingrijpende maatregelen moeten nemen om hun prestaties te verbeteren. De bepaling van het rapportcijfer als uitdaging om de resultaten te verbeteren is een van de belangrijke voordelen van het rapport.

Gebruikersgroepen
Het rapport wordt gebruikt door het management van ICT en Internetbedrijven, venture capitalists, investeerders en beleggers. Voor grote bedrijven en organisaties is het een nuttig gereedschap om bestaande en toekomstige leveranciers door te lichten op continuïteit en financiële prestaties.

Beschikbaarheid en systeemvereisten
Het rapport AME TOP SCORERS 2000 wordt digitaal geleverd in de vorm van een PDF bestand op een CD-ROM en kan op Intranet worden geplaatst. Het is ook leverbaar als luxe uitgevoerd gedrukt rapport van 250 pagina's. Op de website www.ame.nl. bevindt zich een gedetailleerde toelichting.

Voor méér informatie contact:
Senior researcher Ing. Oswald Mank ((o.mank@ame.nl)) Directeur Adriaan Meij ( (ame@wxs.nl))
Telefoon: + 31 (0) 522 256470
www.ame.nl

Over AME Research BV
AME Research BV ( www.ame.nl), bureau voor Europees financieel ICT onderzoek, analyseert en communiceert zakelijke informatie over de informatie- en communicatie technologie industrie ten behoeve van algemene, financiële en marketing managers van ICT bedrijven, uit de beleggingswereld en in de financiële industrie. Zuideinde 56; 7941 GJ Meppel; telefoon 0522 256470; fax 0522 241655; E-mail: (ame@wxs.nl) ; Web: www.ame.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie