Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: brandwonden na ontploffing

Datum nieuwsfeit: 06-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 6-10-2000
1e persbericht 6 oktober 2000


Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte mishandeling meldt zich
Een 20-jarige Eindhovenaar heeft zich donderdag bij de politie gemeld als een van de twee personen die in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige Geldroppenaar in elkaar heeft geslagen op het Stratumseind. Het slachtoffer werd na de mishandeling met een gebroken neus en hoofdwond opgenomen in het ziekenhuis. De tweede verdachte, een andere 20-jarige man uit Eindhoven, was al diezelfde nacht aangehouden en ingesloten.

Eindhoven: Verduistering
Een 33-jarige Helmonder is donderdag om 18.15 uur aangehouden en ingesloten voor verduistering. Een bedrijf aan de Hoevenweg, waarbij de man in dienst is, miste gisterenmiddag een laptop. De verdachte gaf toe dat hij de laptop verduisterd had. De gewaarschuwde politie nam de man mee naar het bureau. De laptop bleef bij het bedrijf.

Eindhoven: Snelheidscontroles
Aan de Offenbachlaan reden donderdag tussen 15.40 en 17.50 uur 20 van de 290 op snelheid gecontroleerde voertuigen boven de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 72 km per uur. Aan de Sprookjesbosch reden tussen 19.15 en 21.00 uur 19 van de 440 gecontroleerde voertuigen boven de toegestane 50 km per uur. Daar was de hoogst gemeten snelheid 73 km per uur.

Eindhoven: Onder invloed
Een 31-jarige Eindhovense automobilist is in de nacht van donderdag op vrijdag om 1.10 uur aan de Karel de Grotelaan aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij een ademanalyse blies de verdachte 1,2 promille. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en er is proces verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed tegen boom
Aan de Nachtegaallaan werd vrijdag om 4.45 uur een 22-jarige man uit Amsterdam betrapt op het rijden onder invloed, nadat hij daar met zijn auto tegen een boom was gereden. De verdachte blies bij een ademanalyse tegen de 0,9 promille. Er is proces verbaal opgemaakt.

Helmond: Onder invloed
Een 30-jarige Helmonder is vrijdag rond 5.00 uur aan de Hollandhof aangehouden voor het rijden onder invloed. De verdachte blies bij een ademanalyse op het bureau 0,85 promille. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en er is proces verbaal opgemaakt.

Geldrop: Onder invloed
Een 37-jarige man uit Geldrop is donderdag om 20.30 uur aan de Nuenenseweg aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij een ademanalyse op het bureau blies de verdachte ruim 0,7 promille. Hij kreeg een boete van fl. 400,-.

Oostelbeers: Dodelijke ongeval
De 76-jarige Petrus van Eeten uit Middelbeers is donderdag na een eenzijdig auto-ongeval op de Steenfortseweg aan zijn verwondingen overleden. De automobilist raakte rond 18.00 uur in een flauwe bocht door onbekende oorzaak van de weg. Zijn auto kwam in een sloot en vervolgens tegen een boom. Het slachtoffer overleed kort na het ongeval.

Oostelbeers: Vroege rit met letsel
Een 17-jarige bromfietser uit Wintelre is vrijdagmorgen rond vijf uur bij een ongeval op de Dennendijk gewond geraakt. De jongen reed naar zijn stageadres en is waarschijnlijk door diverse bochten in de weg en nat wegdek tegen een boompje gereden. Hij viel en kreeg een verwonding aan zijn been, waarvoor hij naar het St. Josephziekenhuis in Veldhoven is overgebracht.

Gemert: Brandwonden na ontploffing
Twee mannen, een 18-jarige man uit Gemert en een 20-jarige man uit Boekel, hebben donderdagavond rond 21.00 uur bij een ontploffing brandwonden opgelopen. De twee zaten op de Groeskuilen in de auto van de 20-jarige man uit Boekel. Deze wilde een sigaret opsteken. Op het moment dat zijn aansteker ontvlamde kwam er onmiddellijk een grote steekvlam in de auto. Beide mannen zijn onmiddellijk uit de auto gesprongen en hebben meteen een flesje met gas voor een drukgashoorn uit de auto gegooid. Er bestaat het vermoeden dat het gasflesje ergens in de auto lag en is gaan lekken. Beide mannen werden voor behandeling van hun brandwonden overgebracht naar het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond.

Milheeze: Doorrijder niet achterhaald
Op de Peeldijk hebben een 29-jarige man en 25-jarige vrouw uit Helmond na een aanrijding de tegenpartij nog proberen te achterhalen. Zij reden rond 23.10 uur in hun Ford Escort vanuit de Rips richting Milheeze. Ongeveer honderd meter voor de rotonde kwam hen een donkere jeep-achtige auto tegemoet. Deze auto week plotseling uit en kwam op de weghelft van de Helmonders. De Helmondse automobilist probeerde nog naar rechts uit te wijken, maar kon een aanrijding niet voorkomen. Na de aanrijding reed de auto met hoge snelheid weg in de richting van de Rips. Het Helmondse echtpaar volgde de auto over de Peeldijk linksaf de Klef op. Op de Groesvlaas raakten zij hem kwijt. De politie is op zoek naar de doorrijder. Het betreft een: donkerkleurige Toyota, type Hi-lux of Landcruiser, kenteken beginnend met een V of VX, met schade aan de linkervoorzijde. Met informatie kunt u bellen op nummer 0900-8844, voor de afdeling Gemert/Laarbeek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie