Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: zwaar illegaal vuurwerk

Datum nieuwsfeit: 06-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 6-10-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 6 oktober 2000

Dagelijkse berichten regio Groningen

Nieuwe Pekela: verkeerscontrole levert flink wat bonnen op Een verkeerscontrole die gistermiddag tussen twee en zes uur werd gehouden aan weerszijden van de Provincialeweg N366 bij Nieuwe Pekela heeft 218 bekeuringen opgeleverd. Dat is bijna tien procent van het aantal gecontroleerd voertuigen (circa 2700). In totaal werden er 1500 blaasproeven afgenomen. Dit leverde een positief resultaat op. Slechts een automobilist had te veel gedronken. Hij had 0,75 promille alcohol in zijn bloed. De bekeuringen werden onder meer uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel (7), gladde banden (4), APK-keuring (6), rode diesel (5), ongeldig rijbewijs (8), geen chauffeursdiploma voor vrachtauto (2), vrachtautovervoer waarbij geen vervoersvergunning was afgegeven of geen werkgeversverklaring (11). Het grootste gedeelte van de bekeuringen werd gegeven voor het niet tonen van een rijbewijs of kentekenbewijs (132). Een auto werd in beslag genomen vanwege een vals chassisnummer. Aan de controle werkten diverse instanties mee zoals Politie, Douane, Koninklijke Marechaussee en Rijksverkeersinspectie.

Ten Boer: auto rijdt bromfiets aan
Bij een botsing tussen een personenauto en een bromfiets, raakte gistermiddag op de kruising Provincialeweg met de Bovenrijgerweg bij Ten Boer een 24-jarige inwoonster van Groningen gewond. Zij reed mee als duopassagier op de bromfiets die werd bestuurd door haar echtgenoot (31). De 38-jarige automobilist uit Garmerwolde verleende vanaf de Bovenrijgerweg geen voorrang aan de bromfietser die op het fietspad reed. Vermoedelijk heeft de automobilist de bromfietser te laat gezien.

Nieuwolda: bekeuring voor kappen bomen
De politie heeft gisteren proces-verbaal opgemaakt tegen de plaatselijk woningstichting in verband met het zonder vergunning kappen van enkele bomen aan de Molenkade. Het betreft een terrein waar opnieuw gebouwd zal worden en de bomen in de weg stonden. Het kappen is begonnen enkele dagen na de aanvraag voor een kapvergunning. Op dat moment was de vergunning nog niet verleend en was de bezwarenprocedure nog niet in werking getreden. Het ging om enkele linden, een berk en vier plantanen.

Leek / Tolbert: politie ongerust over illegaal zwaar vuurwerk; getuigen gevraagd
De politie in Leek maakt zich ernstig ongerust over het ontsteken van illegaal zwaar vuurwerk door onbekenden in Leek en Tolbert. De afgelopen weken is de politie meerdere malen geconfronteerd met opgeblazen vuilcontainers door middel van zwaar vuurwerk. Behalve de schade aan goederen die is aangericht door het illegale vuurwerk is het ontsteken van het vuurwerk ook levensgevaarlijk. Bij het ontploffen van een container op 29 september bij het Spant in Tolbert werden scherven teruggevonden rondom het vuilnisvat in een straal van 25 meter. Enige dagen eerder werd in de Tolberterstraat in Leek een brievenbus opgeblazen die door een ruit van een boekhandel vloog. In het recreatiepark Nienoord werden behalve het plegen van vernielingen ook een frisdrankautomaat opgeblazen. Naspeuringen van de politie tot dusverre hebben nog niet geleid tot de aanhouding van verdachten. Gezien het grote gevaar van het illegale vuurwerk doet de politie een beroep op mensen die informatie hebben om zich te melden bij de politie. Contact opnemen met de politie in Leek kan via het nummer 0900 8844.

Groningen: slapende zwerver moet nog zitten
In de bosjes van het Noorderplantsoen werd donderdagmiddag een slapende 30jarige zwerver door de politie wakker gemaakt. De man kon het wekken niet op prijs stellen en wilde met de agenten op de vuist. Zij konden een gevecht met de man vermijden en na raadpleging van het register bleek de man nog twintig dagen celstraf had openstaan. Hij is overgedragen aan justitie.

Groningen: gaslucht in woning
De politie constateerde donderdag bij een inbraakmelding van portiekbewoners van een flatje aan de Sint Eustatiusstraat dat er een gaslucht uit de woning kwam. Ook klonk er een hard sissend geluid uit het pand. De brandweer werd onmiddellijk gewaarschuwd die de gasleiding heeft afgesloten en de ramen tegen over elkaar open gezet zodat het gevaar snel geweken was. Uit voorzorg werden de bewoners van de aangrenzende portieken verzocht de woning te verlaten. Uit onderzoek bleek dat de desbetreffende woning werd gerenoveerd en dat er getracht is koperen leidingen te stelen. De dader(s) is/zijn binnengekomen door een deur te forceren en kozen het hazenpad nadat het gas vrijkwam.

Groningen: tasjesdief aangehouden
In een geschenkenwinkel aan de Vismarkt probeerde een 47-jarige man een tasje van een 53-jarige plaatsgenote te stelen. De man werd door de vrouw en omstanders vastgegrepen en aan de politie overgedragen. De man was in het bezit van een mobiele telefoon waarvan hij zei dat hij die gevonden had. Enige tijd na zijn aanhouding ging de telefoon over en kwam de eigenaar van de gsm aan de lijn. Hij verklaarde dat het mobieltje, uit een rugzak van hem, in het winkelcentrum Paddepoel was gestolen. De verdachte zit vast voor nader onderzoek.

Groningen: lastige vriend
Een 29-jarige man uit Groningen die donderdag de bons van zijn even oude vriendin had gekregen zorgde voor problemen bij de woning aan de Bedumerstraat. De tweede keer dat de politie bemoeienis had met het stel werd de man gesommeerd weg te gaan bij de woning. Uiteindelijk weigerde de man, die onder invloed van alcohol verkeerde, en werd hij aangehouden. Na het afleggen van een verklaring werd de man enige tijd later weer op vrije voeten gesteld.

Groningen: inbraakmelding levert hennepplantage op Een geforceerde deur van een autocleanbedrijf aan de Pioenstraat deed het inbraakalarm afgaan afgelopen nacht. De agenten troffen in het gebouw waar het bedrijf is gevestigd geen inbreker meer aan. Wel werd op een bovenverdieping een afgesloten ruimte aangetroffen waar een sterke hennepgeur vandaan kwam. In de ruimte werd een kleine plantage aangetroffen van ongeveer honderd plantjes en twee kratten met geoogste planten. De planten en de toebehoren zijn in beslag genomen. Naar de eigenaar van de plantage wordt een nader onderzoek ingesteld.

Groningen: verwarde vrouw gooit ruit in
Een 19-jarige vrouw uit Leeuwarden gooide afgelopen nacht met een vuilnisbakdeksel een toegangsdeurruit in van het Academisch Ziekenhuis. In het ziekenhuis had de vrouw eerder in de nacht al voor problemen gezorgd. De vrouw werd aangehouden voor vernieling en later weer op vrije voeten gesteld.

Groningen: alcoholcontroles
Bij alcoholcontroles die donderdagavond en nacht zijn gehouden in de stad zijn vijf automobilisten betrapt op het rijden met teveel alcohol. Op het Schuitendiep reed een 27-jarige Groninger met 1.55 promille. Een 41-jarige man uit de stad en een 52-jarige man uit Sappemeer scoorden 1.1 promille. Twee andere bestuurders scoorden 0.5 en 0.6 promille. De mannen kregen een dagvaarding mee en een rijverbod.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie 0900 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie