Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internationale waardering Hyundai Accent

Datum nieuwsfeit: 06-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

Internationale waardering Hyundai Accent 6-10-00 11:45:00. Accent De Hyundai Accent ontvangt wereldwijde waardering. Uit onderzoek in Groot-Brittannië is gebleken dat het de betrouwbaarste auto is. In de Verenigde Staten wordt de Accent gezien als de beste koop in zijn klasse. Beide onderzoeken hebben bovendien met elkaar gemeen dat ze gebaseerd zijn op kwalificaties van automobilisten zelf.

Het Britse onderzoek is uitgevoerd door de Consumer's Association, de evenknie van de Consumentenbond. De organisatie ondervroeg tachtigduizend automobilisten naar storingen aan hun auto gedurende de afgelopen twaalf maanden. Geen enkele Accent-rijder maakte melding van het stilvallen van zijn auto; alleen de RAV 4 van Toyota evenaarde dit resultaat. Hyundai verdiende in het onderzoek de titel 'Beste fabrikant' vanwege het hoge kwaliteitsniveau van alle auto's in het onderzoek.

Waardering

Volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau Strategic Vision zijn de Accent-rijders zeer tevreden over hun auto. De Accent wordt beoordeeld als de beste keuze in zijn klasse vanwege de gunstige verhouding tussen de- prijs en de kwaliteit. In het onderzoek van Strategie Vision ging de Accent aan kop met 724 punten van de maximale score van
1.000. Deze punten werden gegeven voor verschillende kwaliteitsaspecten en de aanschaf- en gebruikskosten. Daniel Gore, Vice President van het onderzoeksbureau, zegt over de resultaten: "Waardering voor de prijs en de kwaliteit is de basis van een sterk merk. Het bevestigt kopers in hun keuze." Hyundai eindigde als negende in het overall onderzoek naar prijs en kwaliteit.

De Accent is Hyundai's troef in de middenklasse. De auto is krap een jaar in Nederland op de markt. Hyundai werkte 27 maanden aan de ontwikkeling van het model en investeerde er bijna een half miljard gulden in. Kenmerkend is - naast zijn kwaliteit en gunstige prijs - de riante standaarduitrusting met onder meer airconditioning.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie