Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Leiden tekent convenant Duurzame Logistiek Leiden

Datum nieuwsfeit: 06-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Willem van der Poel

(071) 516 71 22

Gemeente Leiden tekent samen met partners convenant Duurzame Logistiek Leiden.

Vrijdag 6 oktober 2000, 11.00 uur, wordt in de raadszaal van het stadhuis in Leiden een convenant ondertekend over stedelijke distributie.
Er zullen toespraken worden gehouden door W.v.d.Ham, voorzitter van het Platform Stedelijke Distributie en Ron Hillebrand, wethouder Ruimtelijke Ordening Wonen en Verkeer.
Tevens is er de mogelijkheid om een prototype van de Urbania, een nieuw stadsdistributievoertuig dat met steun van Novem is ontwikkeld, te bekijken. Het voertuig rijdt op LPG en voldoet in hoge mate aan de eisen die vanuit de Arbo-wetgeving gesteld worden. De organisaties die het convenant ondertekenen zijn: § De gemeente Leiden,
§ Transport en Logistiek Nederland, de ondernemersorganisatie voor het goederenvervoer,
§ EVO, de ondernemersorganisatie voor logistiek en transport, § Koninklijk Nederlands Vervoer,
§ De Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rijnland, § Het Centrummanagement Leiden

Toelichting
Stedelijke distributie staat al lange tijd hoog op de agenda in Leiden.
Zo is in de periode van 1996 tot begin 2000 het Stadsdistributiecentrum actief geweest. Ook zijn er plannen gemaakt om de venstertijden te verengen en is er per 1 november 1999 een verkeersmaatregel voor de binnenstad van kracht om vrachtauto's zwaarder dan 7,5 ton te weren.
De maatregelen die de gemeente heeft genomen waren niet altijd onomstreden en hebben geleid tot overleg met een aantal belangenorganisaties. Aan dit overleg werd ook deelgenomen door vertegenwoordigers van het Platform Stedelijke Distributie en Govera (Goederenvervoer in de Randstad). In het overleg is gezocht naar doelstellingen die gemeente en de belangenorganisaties gemeen hebben. Vervolgens is gesproken over de inspanningen die nodig zijn om de doelstellingen te bereiken.
De ondertekenaars van het convenant committeren zich aan hun gezamenlijke inspanningen, gericht op het verwezenlijken van een bereikbare, aantrekkelijke en vitale Leidse binnenstad. Middel daartoe is een optimalisering van de logistieke bevoorradingssystemen en daarmee een vermindering van de overlast van het bevoorradend verkeer. Een en ander mag daarbij geen negatieve gevolgen hebben voor het economisch functioneren.
De organisaties die het convenant ondertekenen doen dit onder het motto:
'Leiden: bereikbaar, aantrekkelijk en vitaal!'

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie