Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Studenten én hoogleraren: universiteit Tilburg is het beste

Datum nieuwsfeit: 06-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Brabant

Elsevier/NIPO-onderzoek wijst uit:

Studenten én hoogleraren vinden Tilburgse universiteit opnieuw de beste

Het weekblad Elsevier komt deze week op basis van een twee onderzoeken tot de conclusie dat zowel studenten als professoren de Katholieke Universiteit Brabant de beste vinden. Tilburg krijgt blijkens een NIPO-enquête van studenten de hoogste cijfers voor Nederlands Recht, Fiscaal Recht en Economie. Hoogleraren vinden dat de Tilburgse universiteit de beste opleidingen in zijn soort biedt.

De uitkomsten van de Elsevier-enquête bevestigen de resultaten van diverse onderzoeken die de laatste jaren zijn verricht naar de kwaliteit van Nederlandse universiteiten. Steevast eindigt Tilburg daar in de top, vaak als koploper.

Dit jaar liet Elsevier voor de vijfde keer door het NIPO uitzoeken hoe studenten oordelen over de kwaliteit van hun opleiding. In Tilburg werden vijf grote opleidingen op die manier onderzocht. Drie ervan werden als beste beoordeeld. Studenten Nederlands Recht bijvoorbeeld blijken tevreden over de kwaliteitszorg: studenten, docenten èn werkgevers oordelen bij Rechten regelmatig zelf over de opleiding. Ook over de kwaliteit van de werkcolleges zijn de studenten bovengemiddeld te spreken.

Ruim 1100 Nederlandse hoogleraren gaven antwoord op de vraag welke universiteit de beste opleiding biedt op hun' vakgebied. Het Nijmeegse instituut IOWO dat het onderzoek voor Elsevier verrichtte, maakt een onderverdeling tussen grote, kleinere en technische universiteiten. Van de instellingen met minder dan 10 onderzochte opleidingen kwam Tilburg opnieuw als beste uit de bus. "Tilburg heeft", zo schrijft Elsevier, "met eerste plaatsen bij recht, fiscaal recht, economie en econometrie een straatlengte voorsprong genomen op de Erasmus Universiteit en de Universiteit Maastricht."

Om voor een beoordeling in het Elsevier-onderzoek in aanmerking te komen moet een opleiding op tenminste drie plaatsen worden verzorgd. Zeventien Nederlandse studies werden door zowel studenten als hoogleraren onderzocht. Negen opleidingen in het land worden door beide groepen als beste beoordeeld. Tilburg neemt er daarvan drie voor zijn rekening.

Noot voor de pers:

Een kopie van het Elsevier/NIPO/IOWO-onderzoek is te verkrijgen bij de afdeling Voorlichting en Externe Betrekkingen van de KUB. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichter drs. Pieter Siebers (013 4663292), e-mail: (P.H.C.Siebers@kub.nl).

06-10-2000 KUB

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie