Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Webvertising bestedingen vertonen groei eerste 8 maanden

Datum nieuwsfeit: 06-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Webvertising bestedingen vertonen sterke groei over de eerste 8 maanden van 2000

Amsterdam, 6 oktober 2000

Voor het eerst is gedetailleerde informatie over webvertising in Nederland op continue basis beschikbaar. BBC De Media en Reclame Bank heeft daartoe in samenwerking met IAB Nederland en de grote internetexploitanten de informatie verzameld over de bestedingen aan internetadvertising op adverteerdersniveau.

De data verschaft duidelijkheid over de vraag welke nationale adverteerders met welke bedragen in welke perioden adverteren. Ook worden de verschillende typen internetadvertising geregistreerd. Met deze data is het mogelijk om te zien hoe webvertising zich ontwikkeld, hoe internet zich verhoudt tot andere mediumtypen en is het nog beter mogelijk om inzicht te krijgen in de budgetten van adverteerders.

Tabel 1geeft aan hoe webvertising zich ontwikkelt over het jaar 2000. De onderstaande tabel bevat de bestedingen van nationale merken en diensten gebaseerd op de daadwerkelijk gerealiseerde views tegen tariefkaart. De bestedingen door lokale en regionale adverteerders en personeelswervers zijn hierbij niet inbegrepen.
Tabel 2 geeft de top 15 adverteerders op internet weer (tijdsvak
1/1/2000-31/8/2000).


<<...>>
Tabel 1
<<...>>
Tabel 2

De terugval van de internetadvertising in augustus (zie tabel 1) is te wijten aan de van oudsher rustigere zomermaanden. In tabel 2 is te zien dat praktisch alle adverteerders in de top 15 zich in de ICT branche bevinden.

BBC De Media en Reclame Bank

Voor meer vragen kunt u contact opnemen met drs. Esterelle van Zanten, Projectleider Internetregistratie BBC, telefoonnummer 020-430 91 74, faxnummer 020-430 91 49.

Einde persbericht

BESTEL NU het BBC Jaarboek Mediabestedingen 1999 en het BBC/VEA Jaarboek Reclamebestedingen in Nederland 1999 op
www.bbc-adex.nl/bbc/linksbbc.asp?prod_status=prodjaarboek

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie