Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Legionella aangetroffen in sportcentrum Breda

Datum nieuwsfeit: 06-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

GEMEENTELIJKE SPORTCENTRUM SLUIT UIT VOORZORG EEN DOUCHERUIMTE AF

Geringe mate van legionella aangetroffen

In één van de zeven kleed/doucheruimtes in het gemeentelijk Sportcentrum aan de Topaasstraat is een geringe mate van legionella aangetroffen. De overige kleed/doucheruimtes zijn legionellavrij. De gemeente spoelt de doucheruimte direct door, maar sluit deze douches voorlopig uit voorzorg. Alle geplande sportactiviteiten gaan dit weekend gewoon door. Dat geldt ook voor de top-basketbalontmoeting van NAC.

De gemeente werkt ter voorkoming van legionella volgens een beheersplan, waarbij alle installaties eenmaal per week worden doorgespoeld.

Onlangs stemde de gemeenteraad nog in met het voorstel om extra geld ter beschikking te stellen voor de bestrijding van legionella.

De gemeente stelt de organisaties die gebruik hebben gemaakt van de gesloten douches per brief in kennis van de maatregelen.

Mochten gebruikers van het Sportcentrum klachten hebben als hoge koorts, kortademigheid en hoesten, adviseert de GGD hun contact op te nemen met de huisarts. De GGD is tijdens kantooruren bereikbaar voor verdere vragen via telefoonnummer (076) 528 20 00. Voor algemene informatie kunnen gebruikers contact opnemen met de heer

F. van Gorp van het gemeentelijk Sportcentrum, telefoon (076) 529 46 01.

Breda, 6 oktober 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie