Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Online trainingsservice voor marathonlopers Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 06-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 20 september 2000, no. 68

In het kader van Eindhovense manifestatie Sport en Technologie 6-8 oktober

Online trainingsservice 'Fit4U' voor marathonlopers

Hardlopers die zich voorbereiden op de Eindhovense marathon van 8 oktober a.s. en andere geïnteresseerde lopers, kunnen een persoonlijke coach krijgen via de website van de gemeente Eindhoven. Deze online trainingsservice 'Fit4U' is door het Eindhovense bedrijf In2sports speciaal gemaakt voor de deelnemers aan de Eindhovense marathon. Het bedrijf In2sports, dat Fit4U gemaakt heeft, is een van de sponsoren van de driedaagse manifestatie Sport en technologie van 6-8 oktober.

Fit4U is een interactief programma, waarbij de loper informatie over zijn of haar eigen fysieke mogelijkheden en prestaties invoert en op basis daarvan adviezen krijgt. Het programma Fit4U kwam tot stand door de inbreng van onder anderen de sporters Ellen van Langen, Marko Koers en Theo Joosten.
Het bedrijf In2sports, gevestigd in het Twinning Center in Eindhoven, bedenkt en realiseert producten en diensten die het sporten aangenamer en plezieriger maken en die de sporter coachen, motiveren en stimuleren.

Lopers die gebruik van willen maken van Fit4U, surfen naar www.eindhoven.nl en klikken op de knop 'Sport en technologie' op de homepage. Vervolgens gaan zij via 'sponsorlinks' naar Fit4U. Als lopers zich aanmelden als lid, krijgen zij een eigen homepage. Op basis van een analyse van de persoonlijke fysieke mogelijkheden, biedt Fit4U een op maat gesneden trainingsprogramma van dag tot dag aan. In een persoonlijk logboek kan worden bijgehouden hoe het staat met het gewicht, de afgelegde afstand, de tijd en het geschatte calorieverbruik. Ook zijn er tips over hoe je bij voorbeeld blessures kunt voorkomen en is er gelegenheid om met andere lopers in contact te komen.

Manifestatie Sport en Technologie
Technologie speelt in onze samenleving een steeds belangrijkere rol. Ook in de sport wordt de invloed van technologie op sportprestaties steeds groter.
In Eindhoven en omgeving zijn veel bedrijven en kennisinstellingen actief en succesvol op het terrein van de technologie. Vandaar de slogan 'Eindhoven voorop in technologie'. Eindhoven wil dit graag voor een breder publiek zichtbaar maken.
In het kader daarvan wordt op 6, 7 en 8 oktober de manifestatie Sport & Technologie gehouden. Programma:
Vrijdag 6 oktober, 9.30-17.00 uur: Congres 'Invloed van technologie op sportprestaties' in het Philips Stadion in Eindhoven Zaterdag 7 oktober, 13.30-17.30 uur: Sport en Technologiebeurs in het Philips Stadion in Eindhoven.
Zaterdag 7 oktober 21.30-22.30 uur: Lichtspektakel Sport en Technologie op het lichtplein bij de Witte Dame in Eindhoven. Zondag 8 oktober, vanaf 10.30 uur: Marathon Eindhoven, start bij het Stadhuisplein
Meer informatie: 040-280 95 30 of via www.eindhoven.nl

De manifestatie Sport en Technologie is een intiatief van de gemeente Eindhoven, Technische Universiteit Eindhoven en Kamer van Koophandel Oost-Brabant.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie