Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 07-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van zaterdag 7 oktober
15:21 zaterdag 7 oktober 2000

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

VRIES

De politie van Noord Drenthe heeft vrijdagnacht rond drie uur een 32 jarige inwoner van Assen aangehouden toen ze hem op heterdaad betrapten bij een inbraak in een supermarkt aan de Asserstraat in Vries. Een tot nu toe onbekende maat van de inbreker sloeg op de vlucht en kon ontkomen. Het tweetal werd, na een inbraakmelding bij de Meldkamer Drenthe door de politie overlopen. Men was de winkel binnengekomen na het inslaan van een raam van de toegangsdeur. Binnen was een gat in de meterkast gemaakt en was de bedrading van het alarm onklaar gemaakt. In de winkel stond een kluis vervoerklaar bij een nooduitgang van het pand. Er is voor een paar duizend gulden schade aangericht. De aangehouden man, die vaker met dit bijltje heeft gehakt, heeft zijn aandeel in de inbraak bekend. De politie hoopt, o.a. via sporenonderzoek, achter de identiteit van de mededader te kunnen komen.

GASSELTE / HAVELTE / NORG

Vrijdagmiddag vond een overstekende ree de dood bij een aanrijding op de N34 bij Gasselte. Vrijdagavondis een ree het slachtoffer geworden van een aanrijding met een auto op de Langeloerweg in Norg en vrijdagnacht is op de A32 bij Havelte een overstekende ree doodgereden.

BOVENSMILDE

Een 47 jarige automobilist uit Bovensmilde liep vrijdagavond laat een nat pak op toen hij in zijn woonplaats met de auto de Drentse Hoofdvaart inreed. Omdat de auto bleef drijven kon de man aan de overkant van het kanaal op eigen kracht uit zijn auto komen. De ademtest wees uit dat de man had gedronken. Omdat hij met bijna 1,7 promille ver boven de grens zat heeft de politie zn rijbewijs ingevorderd. De man die via de Hoofdweg onderweg was naar huis verklaarde dat hij naar rechts stuurde omdat hij meende dat hij al bij de Grietmansbrug was.

GEES / ZUIDWOLDE / DROUWENERMOND

Een 38 jarige automobilist is vrijdagmiddag met beenletsel naar het ziekenhuis in Hoogeveen gebracht. De man was op de Goringedijk met zijn auto tegen een boom gereden. Hij verklaarde tegenover de politie dat zijn auto ineens onbestuurbaar was omdat het stuur vast zat.

Twee kinderen van elf en zes jaar zijn vrijdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Drentese Mondenweg / Zuiderdiep / Verbindingsweg in Drouwnermond. Ze zijn met hoofd- en armletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. De verwondingen bleken mee te vallen en ze mochten na het onderzoek weer naar huis. Het tweetal zat in de auto bij hun 29 jarige moeder uit Gieterveen. Zij reed op de Drentse Mondenweg en wilde linksaf slaan toen ze volgens haar verklaring. op de kruising links werd ingehaald door een auto bestuurd door een 36 jarige man uit Nieuw Buinen. Beide autos moesten worden afgesleept.

Bij een frontale botsing op de Middelveenseweg in Zuidwolde zijn vrijdagmiddag twee mensen gewond geraakt. Een 20 jarige automobilist uit Zuidwolde verklaarde tegenover de politie dat hij was geschrokken toen hij in een S bocht in de Middelveenseweg plotseling een tegenligger ontwaarde. Hij ging vol in de remmen, verloor de macht over het stuur en knalde frontaal op de tegemoetkomende auto, bestuurd door een 47 jarige man uit Nijega. Hij en diens 54 jarige echtgenote zijn met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.

HOOGEVEEN

De politie van Hoogeveen werd vrijdagnacht rond half een geconfronteerd met een Joegoslavische vrouw die met vier kinderen op het station Hoogeveen uit de trein was gestapt. Via een Joegoslavisch sprekende centralist van de vervoersmaatschappij kwam de politie erachter dat de vrouw op zoek was naar haar man, die ergens in Nederland zou moeten verblijven. Ze verklaarde dat ze na overleg met haar familie naar Nederland was gekomen gekomen omdat je daar gemakkelijk asiel zou kunnen aanvragen. De politie heeft de vrouw met haar kinderen voor de nacht onderdak aangeboden op het politiebureau in Hoogeveen. Zaterdagmorgen hebben ze na overleg met de vreemdelingendienst treinkaartjes gekregen om zich op het AZC in Zevenaar aan te melden voor asiel.

GIETERVEEN

Een 48 jarige taxichauffeur uit Wildervank is vrijdagnacht zon 700 gulden aan ritgeld kwijtgeraakt bij een inbraak in zijn taxi. De chauffeur had de taxi geparkeerd op bij een horecabedrijf in Gieterveen waar hij twee klanten moest halen. Toen de chauffeur met zn klanten weer bij de taxi kwam bleek dat er een ruit was ingeslagen. Naast het geld mist de chauffeur ook nog zijn rijbewijs.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie