Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schaakcomputer Fritz daagt Loek van Wely uit in Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 07-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 28 september 2000,

Tijdens Manifestatie Sport en Technologie, zaterdag 7 oktober

Schaakcomputer Fritz daagt Loek van Wely uit

Tijdens de Manifestatie Sport en Technologie in Eindhoven daagt schaakcomputer Fritz Nederlands kampioen Loek van Wely uit voor een revanche wedstrijd. De wedstrijd - in vier partijen - zal gespeeld worden op zaterdag 7 oktober, van 12.00 tot 17.30 uur in Brasserie Van Breukelen in het Philips Stadion.
Internationaal grootmeester Loek van Wely versloeg Fritz eerder dit jaar tijdens de Nederlandse kampioenschappen, waar Fritz voor het eerst aan deelnam.

De wedstrijd kan door belangstellenden worden bijgewoond en is gratis toegankelijk. De organisatie spreekt de verwachting uit dat het vanaf 15.00 uur, in de derde en vierde partij, spannend wordt.

Portret van de spelers
Loek van Wely uit Tilburg is dit jaar Nederlands kampioen geworden en heeft als enige speler de computer Fritz overwonnen. Afgelopen maand plaatste Van Wely zich voor het Wereldkampioenschap dat dit jaar in India zal worden gehouden.
Computer Fritz is geprogrammeerd door het Duitse bedrijf Chessbase.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie