Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentoonstelling over sport in Philips Stadion Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 07-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 5 oktober 2000, no. 77

Tijdens manifestatie sport en technologie op zaterdag 7 oktober

Tentoonstelling Sneller, Hoger, Sterker in Philips Stadion

Hoe is het mogelijk dat een sporter 40 jaar geleden, seconden of zelfs minuten later finishte dan zijn hedendaagse collega met exact dezelfde lichaamsbouw? En is het minimale verschil van -0,02 seconden op je tegenstander nu werkelijk te danken aan wetenschappelijke uitvindingen als het ossenkopstuur, de klapschaats en de punthelm? Wetenschappers kennen de grenzen van het menselijk lichaam, maar proberen deze telkens verder op te rekken. Kunnen we binnenkort servicekanon Richard Krajicek verwachten met een bionische tennisarm? De tentoonstelling Sneller, Hoger, Sterker, over sport en wetenschap van Museum Boerhaave uit Leiden gaat over de sportwereld en de jacht naar de steeds betere prestatie.

Deze tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de manifestatie Sport en Technologie op zaterdag 7 oktober in het Philips Stadion in Eindhoven, van 13.30 tot 17.30 uur. De toegang is gratis. Vrijdag 6 oktober kunnen bezoekers van het congres over sport en technologie al een kijkje nemen.
Na de manifestatie is de tentoonstelling van 10 tot en met 26 oktober te bezoeken in het hoofdgebouw van de Technische Universiteit Eindhoven.

Topsporters willen de boot niet missen als het gaat om de nieuwste technische snufjes. De aerodynamische flitsstreep en het dichte fietswiel kunnen hen immers net dat extra duwtje geven in de richting van het ereschavot. Nauwlettend worden de meest recente uitvindingen op het gebied van de sport gevolgd. Zo was het inmiddels lang erkende voedingspreparaat koninginnegelei ooit een nieuwtje en heeft het haaienpak het als supergestroomlijnde schaatsoutfit nooit echt gehaald. Toch is het hooggesloten pak - met de structuur van een haaienhuid - in de zwemwereld onlangs binnengehaald als de vinding van de toekomst. Maar ook de verboden krachtpatsers trekken de aandacht. Welke uitwerking hebben anabole steroiden en EPO op het sportlichaam?

De winnaarsattributen van de verschillende kampioenen zullen bij de tentoonstelling Sneller, Hoger, Sterker natuurlijk niet ontbreken. Zoals het ultranieuwe haaienzwempak van Marcel Wouda, de gele trui van Joop Zoetemelk, de eerste klapschaats van Ids Postma, de fiets en de kleding van wielrenners Michael Boogerd en Henny Kuiper en het winnende schaatspak van Ard Schenk. Daarnaast is er voor jong en oud een groot aantal interactieve elementen in de tentoonstelling verwerkt. Hoe word je topsporter? In twee doe-ruimtes kun je zelf je vet, lengte en gewicht meten, het geheim ontdekken van de gewichtheffer, trainingsschemas maken, krachtvoeding vergelijken, en sportmaterialen voelen en deze vervolgens testen in een windtunnel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie