Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: aanrijding met letsel

Datum nieuwsfeit: 07-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 7-10-2000
Persberichten van 6/10 (13.00 uur) tot 7/10 (13.00 uur)

Appelscha: diefstal caravan
Vanaf een kampeerterrein aan de Oude Willem is in de nacht van donderdag op vrijdag een caravan van het merk Bijerland, type Vitesse gestolen. In de caravan bevonden zich bovendien twee vrijwel nieuwe fietsen. Een 66-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Heerenveen winkeldiefstal
Een 16-jarige inwoner van Joure is vrijdag om 13.30 uur aangehouden in verband met een diefstal uit een kledingwinkel aan de Dracht. De 28-jarige eigenaar zag de verdachte bij een kledingrek voor de winkel staan en ineens hard weglopen. Hij wist hem echter te achterhalen en droeg hem over aan de politie. De verdachte bleek een suède jack met een waarde van 129 gulden te hebben weggenomen.

Siegerswoude: aanrijding met letsel
Een 15-jarige inwoner van Siegerswoude, die achter op een brommer zat, die werd bestuurd door een 17-jarige plaatsgenoot, is vrijdag om 15.20 uur gewond geraakt bij een aanrijding met aan auto op de Binnenwei. De bromfietser stak plotseling de weg over, waarna een aanrijding volgde met een personenauto, die bestuurd werd door een 24-jarige inwoonster van Bakkeveen. De duopassagier liep een beenbreuk op.

Burgum: onder invloed
Een 56-jarige inwoner van Burgum is vrijdag om 20.20 uur op de Mr. W.M. van Oppendijkweg aangehouden, omdat hij onder invloed een personenauto bestuurde. Op het bureau blies hij 380 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 3 uren kreeg.

Leeuwarden: diefstal uit auto
Vrijdag is tussen 7.30 en 17.00 uur ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Snekertrekweg. Nadat een ruit van de auto werd ingeslagen werd een radio/cd-speler weggenomen. De 27-jarige eigenaar uit Hoogeveen deed aangifte.

Hallum: bedreiging met alarmpistool
Een 50-jarige inwoner van Hallum heeft vrijdag omstreeks 20.00 uur een groepje jongeren met een alarmpistool bedreigd. Aanvankelijk kreeg de politie een melding dat er geschoten zou worden. Toen men ter plaatse kwam bleek een groepje jeugd door een man met een vuurwapen bedreigd te zijn. Hij had het wapen op hen gericht en vervolgens in de lucht en richting grond geschoten. Op aanwijzing van de jongeren gingen agenten een woning binnen waar de man naar zou zijn gegaan. Daar troffen ze de 50-jarige man aan, die in het bezit was van een alarmpistool. Het wapen werd in beslag genomen. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Drachten: aanhouding na mishandeling stadswacht Een 17-jarige inwoner van Bakkeveen is vrijdag om 21.30 uur aangehouden, nadat hij op de kermis aan de Gauke Boelenstraat een SVS-medewerker had mishandeld. De stadswacht kwam samen met een collega tussenbeide bij een vechtpartij. De verdachte had daarop de stadswacht in zijn gezicht geslagen en in de maagstreek geschopt. Hij werd door de twee stadswachten aangehouden en aan de politie overgedragen. De verdachte werd op het politiebureau ingesloten.

Boornzwaag: auto over de kop in sloot
Een 19-jarige inwoner van Joure is vrijdag omstreeks 15.40 uur op de Aldewei met zijn auto over de kop geslagen en in een naast de weg gelegen sloot beland. De man kwam met de rechter wielen in de berm terecht, probeerde te corrigeren, maar verloor de macht over het stuur, waarna de auto over de kop sloeg en ondersteboven in de sloot terecht kwam. De bestuurder wist via de kapotte achterruit de auto te verlaten. Hij liep daarbij enkele lichte snijwonden aan zijn hand op, die door een toevallig passerende arts ter plaatse konden worden behandeld. De auto was total loss.

Buitenpost: fietser met mes gestoken
Een 29-jarige Irakese bewoner van het AZC te Kollum is vrijdag omstreeks 22.10 uur op de Jeltingalaan door een nog onbekende bromfietser met een mes gestoken. De man fietste vanaf het station richting Kollum, toen er ineens een bromfietser met passagier achter hem opdook. Hij voelde dat hij van achter in zijn schouder met een mes werd gestoken. Hij kwam ten val, probeerde het mes nog afhandig te maken, maar liep daarbij een snijwond aan zijn hand op. De bromfietser en zijn passagier reden daarop weg. De man werd voor behandeling per ambulance naar het MCL gebracht, waar zijn verwondingen mee bleken te vallen en hij in de loop van de avond weer huiswaarts kon. De politie heeft de omgeving nog afgezocht naar de bromfiets, maar niets meer aangetroffen. Er is slechts een summier signalement bekend: zwarte bromfiets, bestuurder en passagier droegen zwarte kleding en hadden donkere helmen op.

Menaldum: onder invloed
Een 41-jarige inwoner van Menaldum is zaterdag om 00.35 uur op de Dyksterbuorren aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 395 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 3 uren kreeg.

Blesse: eenzijdig ongeval onder invloed
Een 33-jarige inwoner van Heerenveen is zaterdag om 00.15 uur aangehouden, nadat hij onder invloed met zijn auto op de Steenwijkerweg tegen een boom was gebotst. Op het bureau blies hij 735 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en hem werd een rijverbod voor 9 uren opgelegd.

Harlingen: bromfietser onder invloed
Een 30-jarige inwoner van Harlingen is zaterdag om 03.50 uur aangehouden, omdat hij onder invloed een bromfiets bestuurde. De man veroorzaakte op de Spoorstraat bijna een frontale aanrijding met een hem tegemoetkomende politieauto, waarna hij na een korte achtervolging staande kon worden gehouden. Op het bureau blies hij 685 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 8 uren.

Tjalleberd: auto tegen boom
Een 38-jarige inwoner van Heerenveen is zaterdag om ca, 04.00 uur gewond geraakt, toen hij op de Pastoriesingel met zijn auto tegen een boom botste. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht in verband met mogelijk gebroken ribben. Omdat vermoed werd dat hij gedronken had werd hem in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen.

Drachten: brandstichting afvalcontainers
In de Drait zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag diverse afvalcontainers in brand gestoken. Op de Hunze werden twee grijze rolcontainers brandend aangetroffen, op de Dollard eveneens twee en in het winkelcentrum werden ook twee rolcontainers in brand gestoken. De brandjes werden door ter plaatse gekomen politieagenten geblust.

Drachten: aanhouding na benzinediefstal
Een 36-jarige inwoner van Heerenveen is zaterdag om 05.55 uur aangehouden op verdenking van diefstal van benzine uit auto`s die geparkeerd stonden bij een hotel op de Zonnedauw. Surveillerende agenten zagen dat van drie auto`s de benzineklepjes openstonden en stelden een onderzoek in. Vlakbij de genoemde auto`s troffen ze de verdachte in zijn auto aan. In de sterk naar benzine ruikende auto werd onder meer een gieter en een tuinslang aangetroffen, waarna de Heerenvener werd aangehouden en naar het politiebureau werd overgebracht.

Leeuwarden: inbraak kantoorpand
In een kantoorpand aan de Schrans is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Door een deur aan de achterzijde te forceren wist men zich toegang te verschaffen, waarna drie LCD-beeldschermen werden ontvreemd. Een 26-jarige inwoonster van Leeuwarden deed aangifte.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...