Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Een kijkje in de Keringhuis-keuken in Hoek van Holland

Datum nieuwsfeit: 08-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Wetenschap en Techniek Week 2000
Een kijkje in de keuken van de kering

Hoek van Holland, 2 oktober 2000, Zondag 8 oktober a.s staat weer in het teken van de landelijke Wetenschapsdag. Het thema van dit jaar is "Huis, tuin en keuken". Ook het Keringhuis in Hoek van Holland staat zondag 8 oktober tussen 10.00 en 17.30 uur in het teken van deze manifestatie, met diverse leuke en interessante activiteiten die allemaal met het thema te maken hebben. Voor het eerst zullen de bedrijven die de kering gebouwd hebben ook deelnemen zijn. Iedere bezoeker, jong en oud, kan gratis deelnemen aan de verschillende activiteiten.

Presentatie BMK bedrijven
Dit jaar zullen voor het eerst de bedrijven van de Bouwkombinatie Maeslantkering (BMK) deelnemen aan de Wetenschapsdag. De bedrijven HBG-Civiel, Hollandia, NBM Beton- & Industriebouw en van Hattum en Blankevoort bouwden gezamenlijk de stormvloedkering. In het Keringhuis laten zij zien wat voor imposante bouwwerken zij nog meer gemaakt hebben. De bezoekers kunnen in het Keringhuis bijvoorbeeld zien wat een Balgstuw is, een bouwspel doen of bekijken hoe het Millenniumwiel in Londen gemaakt is.

Activiteiten Maeslantkering
De activiteiten die worden georganiseerd zijn een puzzelspeurtocht voor de kinderen, leuke huis, tuin en keukenproefjes over de kering en een technische rondleiding met bezoek aan het terrein van de stormvloedkering, die normaal gesproken niet gratis toegankelijk is. Elk uur start een rondleiding. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk en worden verzorgd door deskundige rondleiders. In het Keringhuis zijn koffie, thee en limonade verkrijgbaar.

Informatie over de activiteiten
Voor meer informatie kunt u bellen met het Keringhuis: 0174-511222. Een overzicht van alle activiteiten in de Wetenschap en Techniek Week is te vinden in de programmakrant. Deze is vanaf half september gratis af te halen bij VVV's, bibliotheken, volks- en open universiteiten en de deelnemende instellingen. Informatie is tevens te vinden op de speciale website van Stichting WeTeN: www.wetenschapsweek.nl. De Wetenschap en Techniek Week vindt plaats onder regie van Stichting WeTeN, landelijk expertisecentrum voor wetenschaps- en techniekcommunicatie.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie