Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schumacher wereldkampioen in Japan, Verstappen valt uit

Datum nieuwsfeit: 08-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen

Schumacher wint wereldkampioenschap in Japan

Michael Schumacher wint de Grand Prix van Japan en is daarmee Formule
1 wereldkampioen 2000. Onder een bewolkte hemel waaruit regen dreigde startte de Duitser vanaf pole positie, maar hij verloor dat voordeel direct omdat Mika Häkkinen een betere start maakte. De Fin nam direct de leiding voor de eerste bocht, een poging van Schumacher om hem te blokken mocht niet baten. De twee reden meteen weg bij de rest van het veld dat alleen nog als achterblijvers invloed kon hebben op de uitkomst van het wereldkampioenschap.
Ook Jos Verstappen had een geweldige start vanaf de 14e positie en kwam na de eerste ronde als 10e door, maar hij moest in de 10e ronde al opgeven met elektronische problemen.
Na vijf ronden hadden Häkkinen en Schumacher David Coulthard op de 3e plaats al op 4 seconden gereden en bewezen de twee dat ze een klasse apart zijn. Häkkinen hield Schumacher tot de eerste stops constant op ongeveer 2 seconden. Nadat beiden hun eerste stop hadden gemaakt veranderde er aan de kop niks. Alesi maakte het nog even spannend door zijn motor op te blazen en op de baan te spinnen, maar iedereen kwam er veilig langs ondanks de marshals die over de baan renden. In de 36e ronde maakte Häkkinen zijn 2e stop en Schumacher nam de leiding over waarna hij een aantal ronden doorreed om te proberen een gat te slaan. Precies op dat moment ging het harder druppelen, zou het dan toch echt gaan regenen? Juist in die omstandigheden, niet nat, niet droog, is Michael Schumacher ijzersterk, zoals hij ook nu weer bewees. Na zijn tweede stop had hij een voorsprong van 4,1 seconden en gaf de laatste 12 ronden de leiding niet meer uit handen. Vanaf de 6e plaats belandde Ralf Schumacher in de grindbak toen hij een Minardi tegenkwam en op het verkeerde moment van het gas moest. Ditmaal mocht hij niet samen met zijn broer op het podium staan. Jenson Button was zijn teamgenoot toen al voorbij gegaan en wist een 5e plaats in de wacht te slepen. In de laatste paar ronden was het voor Mika Häkkinen niet meer mogelijk om het gat naar Schumacher dicht te rijden, al leek het er in de laatste ronde wel op toen de McLaren in de laatste chicane wel erg dicht bij de Ferrari kwam. Het is Michael Schumacher na vijf jaar bij Ferrari gelukt de eerste kampioen van de Italiaanse stal te worden sinds Jody Scheckter in 1979. Hij hoort nu thuis in het rijtje van drievoudig wereldkampioenen zoals Brabham, Lauda, Piquet, Senna en Stewart. Het constructeurskampioenschap is nog niet beslist; Ferrari ligt 13 punten voor op McLaren.

8
oktober
2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie