Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht stad: Vernieler aangehouden

Datum nieuwsfeit: 08-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-10-2000

Politiebericht Utrecht: Utrecht stad, 11.30 uur.
Vernieler en verzetplegers aangehouden

UTRECHT Op zaterdagavond, omstreeks half twaalf kreeg de politie de melding dat een groep mannen aan het vechten was in de stationshal.

De politie scheidde de groep vechtende mannen. Hierbij werd gebruikt gemaakt van een diensthond. Een groep liep weg in de richting van de Jaarbeurs de andere groep in de richting van het Stationsplein.

Een 25-jarige man uit Utrecht werd aangehouden omdat hij een winkelruit op weg naar het Stationsplein vernielde. Vrienden van de man belemmerden de politie bij de aanhouding. Hen werd gevraagd door te lopen maar zij weigerden dit waarop zes mannen in de leeftijd van 21 en 24-jaar afkomstig uit Utrecht en Joure, werden aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Twee van de zes kregen een bekeuring voor belemmering. De andere vier mannen werden ingesloten voor verder verhoor.

Het is (nog) niet bekend waarom de twee groepen ruzie met elkaar kreeg. Voor zover bekend zijn bij de vechtpartij geen gewonden gevallen.

Man aangehouden met gestolen creditcard.

UTRECHT Op zaterdagmiddag werd een 33-jarige man uit Houten aangehouden nadat hij goederen had willen afrekenen met een gestolen creditcard.

De man wilde een aantal goederen afrekenen die hij had gekocht in een winkel gelegen aan het Radboudkwartier. Winkelpersoneel zag echter dat de kaart als gestolen stond opgeven en waarschuwde de politie. De 33-jarige wilde hier kennelijk niet op wachten en rende de winkel uit.

De man kon op straat door een beveiligingsbeambte worden aangehouden en worden overgedragen aan de politie.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op zondagochtend, omstreeks twee uur, werd een 26-jarige man uit Harmelen aangehouden op de Nolenslaan ter zake rijden onder invloed.

Agenten zagen de man met hoge snelheid rijden en controleerden hem. Onderzoek wees uit dat de man alcohol had gedronken en blies op het bureau 1.85 promille.

Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Vechtpartij na aanrijding

UTRECHT- Op zaterdagavond, omstreeks half twaalf, vond er een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s op de kruising Bleekstraat Vondelstraat.

Een 46-jarige bestuurder uit Utrecht stapte uit zijn auto en begon een discussie met de 62-jarige automobilist uit Utrecht.

Tijdens deze discussie gaf de 46-jarige zonder enige aanleiding een stomp tegen zijn schouder. De 46-jarige wilde verder vechten maar een omstander hield de man in bedwang. De 46-jarige stapte vervolgens in zijn auto en reed hard weg.

De politie werd gewaarschuwd en na een kort onderzoek kon de 46-jarige worden aangehouden in zijn woning. Onderzoek wees uit dat de man alcohol had gedronken en blies 2.15 promille.

Naast een proces-verbaal voor de mishandeling, verlaten plaats ongeval en het rijden onder invloed kon de man zijn rijbewijs inleveren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie