Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Camouflage van de Autobiografie

Datum nieuwsfeit: 09-10-2000
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Camouflage van de Autobiografie

Het Gastschrijverschap van Sanders staat in het teken van de grenzen tussen fictie en non-fictie en gaat oa. over sleutelromans, ego-documenten en autobiografische camouflage. In de Aulalezing stelt Stephan Sanders zich de vraag hoe persoonlijk het zogenaamde autobiografische schrijven is en of de schrijver daarin samenvalt met de hoofdpersoon. Wat is precies de werking van het persoonlijke in essays en literatuur? Retoriek, camouflage, intensiteit?

Stephan Sanders studeerde filosofie en politieke wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1982 publiceert hij artikelen, columns en kronieken in verschillende dag- en weekbladen, waaronder De Groene ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie