Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internationale conferentie Moslim vrouwen en ontwikkeling

Datum nieuwsfeit: 09-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Buitenlandse Zaken

Internationale Conferentie Moslim Vrouwen en Ontwikkeling

Nummer: 108

MINISTERIE VAN BUITENLANDSE ZAKEN

Ontwikkelingssamenwerking

Internationale Conferentie Moslim Vrouwen en Ontwikkeling

Op 9, 10 en 11 oktober a.s. organiseert het Ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met het Koninklijk Instituut voor de Tropen de Internationale Conferentie over Moslimvrouwen en ontwikkeling. Deze conferentie vormt de afsluiting van het gelijknamige project dat 2 jaar geleden als pilot project startte in zeven landen: Bangladesh, Mali, Senegal, Ethiopie, Jemen, Soedan en Nederland. Met dit project werd getracht inzicht te krijgen in de wijze waarop vrouwen in Islamitische landen gebruik maken van religieuze en culturele middelen, om hun invloed in onderwijs en reproductieve gezondheidszorg te vergroten.

Het pilotproject richtte zich op het vergroten van ontwikkelingsmogelijkheden voor vrouwen binnen Islamitische gemeenschappen. Hiertoe werkten onderzoekers uit Nederland nauw samen met onderzoekers uit de islamitische landen. De resultaten van dit onderzoek worden tijdens de conferentie gepresenteerd. De conferentie zal naar verwachting interessante gezichtspunten en concrete aanbevelingen opleveren voor het vergroten van de toegang van vrouwen tot onderwijs en gezondheidszorg. Daarnaast kunnen de resultaten nieuwe mogelijkheden en aanknopingspunten bieden voor mensenrechtenorganisaties die zich inspannen voor de naleving van vrouwenrechten in moslimlanden met behoud van de religieuze- en culturele identiteit.

Voor deze conferentie worden ca. 150 deelnemers van de overheid en van mensenrechten-, vrouwen en religieuze organisaties verwacht, waarvan een belangrijk deel uit de Islamitische landen. Ook zullen allerlei VN-instellingen en NGO s op het gebied van mensenrechten, onderwijs en reproductieve gezondheidszorg zich laten vertegewoordigen. De opening vindt plaats op 9 oktober om 9.00 uur in de van Kleffenszaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken te Den Haag en is voor iedereen toegankelijk. Het vervolg van de conferentie wordt gehouden in het Haagsche Provinciehuis.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de directie Voorlichting en Communicatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken; Hans Janssen, tel: 070-3486072 of mobiel: 06.53.18.11.74.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie